Kaikki joukolla ruokahävikkiä vähentämään!

Kourulan Cup-kahvilan puolikas pitsa - niin sanottua arkistokuvaa. Ei liity hävikkiruokapalveluun, vaikka hassu ajatus kuvasta syntyykin, että hävikkiruoka kerättäisiin ihmisten lautasilta :D

Lappeenrannassa aloittaa huomenna ruokahävikkipalvelu Resq Club, jonka kautta palvelussa mukana olevat ravintolat pääsevät myymään ylijäämäruokaansa kuluttajille. Ylijääneitä annoksia voi ostaa netti- ja puhelinsovelluksilla 40—70 prosentin alennuksella. Tuotteet maksetaan netissä ja noudetaan myyjältä.

Mukana on tässä vaiheessa kaksitoista Lappeenrantalaista ravintolaa, mutta Resq Club uskoo, että mukaan saadaan lisääkin ravintoloita, kunhan palvelu käynnistyy alueellamme.

Etelä-Saimaan mukaan hävikkiruokaansa alkavat huomenna myydä seuraavat tahot:

Hotelli Lappee, tilausravintola Rakuuna Banquet, Ison-Kristiinan Coffee House, Prisman Onni-kahvila ja Onni-ravintola, Myllykeskuksen Cafe Mylly, aasialaiset ravintolat Tang Capital Isossa-Kristiinassa ja Wing Wah Palace kauppakeskus Oprissa, Kauppakeskus Gallerian Cafeteria Galleria, Ravintola The Kitchen, Kauppakeskus Oprin Cafe Ocra, italialainen ravintola Con Amore ja lähiruokakauppa Maalaine.

Palvelua käytetään sovelluksilla tai nettiselaimella osoitteessa https://resq-club.com/app/ ja palveluun liitytään osoitteessa: https://resq-club.com/.

Asiasta lisää Etelä-Saimaassa: https://esaimaa.fi/uutiset/lahella/d57cf4e5-588c-459f-9dbc-d8989d318898 ja YLE:n sivuilla: https://yle.fi/uutiset/3-9929042