Kainuun kovin, Anorak!

Kävimme viime viikonloppuna Kajjaanissa, isieni mailla. Kajaanin ravintolamaailman tuorein ja aivan ehdottomasti hehkein tapaus on ravintola Anorak.

Anorak on tunnelmallinen ja tasokas ravintola mainiolla sijainnilla Kajaanin keskustassa historiallisessa hirsitalomiljöössä. Palvelu on osaavaa ja ystävällistä, kaikki toimii, ruuat ovat taivaallisia.

Tutustuimme Anorakin tarjontaan jo toissakesänä Kajaanin Street Food Fiesta -ruokatapahtumassa. Silloin nautimme erinomaista "pikaruokaa" villiyrtein ryyditettynä. Jo tuolloin mielenkiintomme heräsi, vaikka kivijalkaravintolaa ei vielä ollut edes olemassa.

Street Food Fiesta by Anorak

Ravintola Anorak aloitti toimintansa kivijalkaravintolana tämän vuoden alkupuolella, ja tarjoilijamme mielestä alku on ollut varsin hyvä – enkä ihmettele yhtään.

Viime perjantain myöhäisillassa oli muutama pöytäseurue ruokailijoita, mutta kuitenkin enemmän hyvätapaisia juomailijoita. Tosin isompi kate ravintoloilla juomista tulee.

Harvoin ”sorrumme” alkudrinkkeihin, mutta nyt oli niin houkutteleva lista, että otimme peräti yhden puoliksi :D Se oli Ice Pomegranade, johon kuuluu granaattiomenaa, Absolut-vodkaa, limeä, sokeria, seljankukkamehua, seljankukka-tonicia, rosmariinia ja paljon jäätä. Erinomainen aloitus.

Minä valitsin Chef’s menun, jossa alkupalaksi tarjoiltiin kantarelli-bruschetta, Mikon Anorak-menuun kuului alkuun hölskyhauki ja lanttu-cappuccino. Pääruuaksi minulla oli päivän kala paistettujen siitakesienten kanssa, Mikolla hirvenpaistia paistetulla speltillä. Chef’s menun jälkiruoka oli tarte tatin, Anorak-menun jogurtti-pannacotta.

Kantarelli-bruschetta punajuurituorejuustoineen oli maukkaasti erinomainen. Hölskyhauki jatkoi samalla erinomaisella linjalla, mutta lanttu-cappuccino kaikessa erikoisuudessaan ei ihan niin hyvin uponnut, vaikka kekseliäs annos olikin.

Päivän kala oli lohta, joka oli hieman liian vahvasti suolattua – kuka ei olisi arvannut tämän kommentin tulevan jossain vaiheessa? ;) Sienilisuke sen sijaan saa täydet pisteet.

Hirvenpaisti harvoin pettää, ei tälläkään kertaa. Speltti lisukkeena oli mainio valinta.

Tarte tatin alkoi olla jo hieman liikaa minulle, kun en erityisesti jälkiruokaihmisiä edes ole, mutta annoksessa ollut omatekoinen kinuski (karamelli) maistui kyllä viimeiseen nuolaisuun. Mikko sai syödä annoksestani tortun ja jäätelön. Söi hän myös oman jälkiruokansa, joka sen lisäksi että oli kaunis, oli myös mielenkiintoinen ja maukas.

Tätä lukiessa käynee selväksi paikan ruokafilosofia; pohjoismaista, kauden tuotteita, paikallisia ja puhtaita raaka-aineita. Iso peukku!

P.S. Peukutamme myös ravintolan sisustusta, aukioloaikoja, R-Collection-kauppaa ravintolan yhteydessä sekä siistejä vessoja.

P.P.S. Anorak-sana on lähtöisin eskimokielistä. Eskimokielistä tulee viime kesän Grönlannin reissu mieleen :)

P.P.P.S. Sattumaako, mutta kun tulimme ravintolaan, siellä soi M:n Sillat. Anorak panostaa paikalliseen jopa musiikillaan, M on nimittäin lähtöisin Kuhmosta. Kannattaa kuunnella, hieno biisi: https://www.youtube.com/watch?v=t2GpfH9XKnU