Kalaisa illallinen Tassoksessa

SOLOMOS Á LA TASSOS
paistettua merilohta, yrttijogurttia ja äyriäisriisiä

Eräänä syysiltana päätimme illastaa Lappeenrannan Tassoksessa. Tassoksessa syömisessä on se hyvyys, että ei tarvitse ottaa alkupalaa, vaan ihana kreikkalainen kyläsalaatti kalamata-oliiveineen ja tuore leipä, jotka kuuluvat annoksen hintaan, riittävät kyllä mainiosti alkuun.

Tällä kertaa satuimme molemmat valitsemaan kalaa. Minä otin lohta ja Mikko miekkakalaa. Minut houkutti ottamaan lohiannoksen varsinaisesti lisäkkeet, yrttijukurtti ja äyriäisriisi. Enkä erehtynyt niiden suhteen! Lohi oli itse asiassa jopa vähän turha tuossa annoksessa, tai ainakin pala olisi voinut olla pienempi ja vähemmän paistettu. Nyt se oli hieman kuivaa. Äyriäisrisotto, johon puristin vielä reilusti limeä, oli herkullista, hyvää oli myös yrttijukurtti. Mikon annos oli erittäin onnistunut kaiken kaikkiaan. Basilika-sitruunaöljy sopii kalalle mahtavasti.

P.S. Tassoshan sijaitsee nykyään eri rakennuksessa kuin joskus ennen. Huomasin vaan, että kun olen edellisen kerran pari vuotta sitten Tassoksesta kirjoittanut, on ravintola ollut vielä vanhalla paikallaan "Kännärin" alakerrassa. Nythän koko rakennusta ei enää ole.

KSIFIA (L)
grillattu miekkakalapihvi, basilika-sitruunaöljyä ja briamia