Kamelot Viipurissa lunastaa odotukset


Kamelot on viihtyisä ruokapaikka Viipurin vanhassa kaupungissa. Ruoka on hyvää ja palvelussakaan ei ole vikaa. Ravintolassa soi usein venäläinen poppismusiikki, ja jos ovat erehtyneet laittamaan europoppia, saa pyytämällä asiaan korjauksen.

Olemme vierailleet Kamelotissa viime vuosien aikana usein. Emme ole joutuneet pettymään. Viipurista löytyy kyllä paljon edullisempiakin ruokapaikkoja, mutta Kamelot on varma valinta, eikä suomalaiseen hintatasoon tottuneelle kuitenkaan kallis.

Erityisesti rakastan paikan suhareita (сухари), jotka tunnetaan Venäjällä myös suharikeina (сухарики) tai grenochkeina, korppuina. Kyseessä on muissakin Itä-Euroopan maissa ravintoloiden listoilla esiintyvät öljyssä pyöräytetyt tummaleipäviipaleet, jotka on maustettu runsaalla valkosipulilla ja parmesantyyppisellä juustolla. Kamelotilla kyseinen annos on runsas ja erityisen maukas.

Listalla on paljon muutakin herkullista. Tällä kertaa otimme alkusalaatiksi Cesarin ja tomaatti-fetan. Cesar oli erittäin sardellinen, mutta herkullinen. Feta oli Suomen salaatti-fetaan verrattuna rasvaista ja pehmeää.

Pääruuaksi meillä oli skandinaavinen lohikeitto ja annos nimeltä Kamelot (kuvassa). Molemmat annokset lunastivat odotukset. Ruokajuomaksi otettiin kylmää ja kuivaa kuoharia. Mainitsen erityisesti, että kylmää ja kuivaa, koska useissa Viipurin ravintoloissa kuohuviini tarjoillaan melko lämpöisenä, eikä tarjolla ole kuin suosituin kuohari, eli polusladkoje (puolimakea).

Suosittelen :)

Joku muukin on näköjään käynyt ja pitänytkin paikasta: keskustelua aiheesta Viipuri, Suomi24.fi. Keskustelussa on mainittu tämäkin blogi ja linkki on juuri tähän kirjoitukseen,