Kaneli kahvin kaunistaa

Satamatie 6

Blogini yrittää sinnitellä ajanhermolla; eilen vietettiin kansainvälistä kahvipäivää, minä kirjoitan siitä tänään.

Joku voisi jopa ihmetellä aiheen valintaa, sillä en juo kahvia. Tai miten sen nyt ottaa. Juon vain harvakseltaan tiettyjä cappuccinoja ja vieläpä sillä twistillä, että niissä on oltava huomattavan runsaasti maitoa. Ja kanelia myös, jos vain suinkin mahdollista. Suomessa ei ole vielä aivan tuttu juttu tarjota kanelia cappuccinon kanssa, mutta pyydettäessä sitä usein saa, jos sitä vain on talossa.

Pienestä kupista tarjoiltu tiukka cappuccino ei ole makuuni, eli jopa cappuccinon tilaaminen vaatii pientä säätämistä, ja etenkään ns. suomalainen tavallinen kahvi ei uppoa ollenkaan, missään muodossa, edes maidon kanssa. Tässä syitä, miksi sanon, etten juo kahvia.

Kahvi on monille suomalaisille kuitenkin huomattavan tärkeä juttu. Suomalaiset juovat eniten kahvia koko maailmassa. Tässä on Lauran ja Rimman hyvä kirjoitus suomalaisesta kahvikulttuurista: http://www.fallintofinland.com/about-finland/finnish-coffee-culture-lifecycle-of-coffee-addicted-finns/.

En voi olla tässä yhteydessä mainitsematta, että Lappeenrannassa sijaitsee Suomen paras kahvila, Satamatie 6 (yläkuvan cappuccino). Samassa yhteydessä toimii myös Suomen paras paahtimo, Lehmus Roastery.

Tänä aamuna join pitkän, maitoisen kaneli-cappuccinoni junassa uudesta kissamukistani. Muki ei ole tiivis, vaikka siinä kansi onkin, joten vaati hieman taiteilua viedä se junaan aiheuttamatta tuhoja. Onnistuin.

Blogin ajankohtaisuudesta sen verran, että eilen alkoi myös lihaton lokakuu. Siitä on onneksi vielä koko kuukausi aikaa kirjoittaa ;)