Kerubi, rokkilinnake Ilosaaressa

Posaankylkeä Joensuun Ilosaareen Karjalantalolle on vastikään avattu uusi ravintola, Kerubi. Karjalainen pitopöytä sai väistyä ja tilalle ilmestyi Kerubin keikkasali, kellari ja ravintola. En ole vielä ihan varma, kannattiko. Arvostin Karjalantalon karjalaista pitopöytää melkoisesti. Monet ovat ottaneet Kerubin kuitenkin avosylin vastaan, erityisesti rokkiväki, otaksun.

Muikkupotti


Kerubin "ravintola" onkin todellisuudessa rokkikuppila, jossa raikaa äänekäs musiikki ja ihmiset ovat enimmäkseen meluisia sekä kännissä. Tämän kyseisen illan asiakkaista suurin osa oli avantouintiskabojen takia paikalla ja meno oli sen mukaisesti kuin Oberstdorfissa mäkiviikon aikaan; ilmassa oli suuren urheilujuoman tuntua!

Urheilujuhlan tuntua Odotin jostain syystä fine dining -ravintolaa, joten ensivaikutelmani oli ymmärrettävästi tyrmääntynyt. Nettisivuilta olin saanut aivan erilaisen kuvan ravintolasta. Sisustus oli baarimainen, pöydät likaisia ja tarjoilijaa sai odottaa kerta toisensa jälkeen. Jonkinlainen amatöörimäisyys paistoi koko touhusta - tai sitten homman nimi yksinkertaisesti on se, että kyseessä on lähtökohtaisesti rokkipubi.

Vihersalaatti


Ruoka oli kyllä ihan hyvää, mutta miljöö ei tasan ollut miellyttävä rauhallista illallista ajatellen. Jos olisimme olleet kaveriporukalla iltaa istumassa ja päätyneet Kerubiin, olisi asetelma ollut luonnollisesti aivan toinen. Silloin olisin ollut erittäin tyytyväinen maittavasta pubiruuasta juomien kyljessä. Nyt olimme menossa ensisijaisesti hienolle illalliselle, joten...

Käristys


Kuten jo mainitsin, ruuat olivat ihan hyviä. Lista ei ole pitkänpitkä, mutta jokaiselle löytyi jotakin. Caesar-salaatit olivat maistuvia, vihersalaatti hieman vaatimaton. Leipä levitteineen oli kiva lisä, levite mielestäni jopa illallisen herkullisin makuelämys pääruuan punasipulihillokkeen ohella. Mikon hirvikäristys oli ihan perushyvää, Maman muikkuruukussa olisi saanut olla reilummin muikkua. Jälkiruuaksi jaoimme Mikon kanssa köyhät ritarit - ja köyhät ritarithan eivät petä koskaan. Tosin elämäni parhaat ritarit olen syönyt nyt jo edesmenneessä Tigliossa Lappeenrannassa.

Leipää ja herkkulevite


Kävimme vilkaisemassa myös Kerubin muita tiloja. Kerubin keikkasalissa on tyylikäs baaritiski, koristeltu rikoituilla Jägermeister-pulloilla. Kellariin emme harmiksemme päässeet tutustumaan, se oli vielä kiinni.

Caesar kanalla


Vaikutelma: melkoinen rokkilinnake.

Nettisivut: http://www.kerubi.fi/index.php

Köyhät ritarit


Miljöö. Tältä kuvaan joutuneelta syyttömältä yksilöltä puuttuu hassu hattu, jotka olivat suosittuja avantouimareiden keskuuudessa. Ja mikäs siinä, pilkkihaalarit ja hassut hatut ulkona, mutta että ravintolassakin...