Kesäinen lounashetki La Passionen terassilla


Hyvissä lounaspaikoissa rahoilleen saa yleensä ihan oikeasti vastinetta, usein jopa rutkasti verrattuna ala carte -ruokailuun. Lounaspaikat, joissa salaatti ja keitto (jos sellainen lounaaseen kuuluu) otetaan seisovasta pöydästä ja pääruoka tuodaan pöytään, ovat suosikkejani. Ihan lonkalta heitettynä parhaimmistoa Lappeenrannasta edustavat luonnollisesti Wolkoff sekä ehkä yllättäen Tuurikokki ja Joensuusta La Passione ja ehkäpä Teatteriravintola. Poistaisin tuon "ehkäpän" Teatteriravintolan edestä sillä ehdolla, että opettelisivat paistamaan lounaspihvit mediumiksi, kun niin pyydetään ja asiaa jopa alleviivataan. 


Edullisemmista ja silti hyvistä vaihtoehdoista haluan nostaa esiin Lappeenrannan Cup Kahvilan Kourulassa. Toivoisin Kourulan Kesämäen leipomon lounaan kirivän rinnalle, mutta vielä se ei mielestäni pärjää Cuppilan salaattipöydälle ja pöytään kannetulle pääruualle. Leivät ovat leimpomossa luonnollisesti monipuolisemmat, mutta Cuppilan oma leipä se vaan uppoaa mahaan, vaikka muuten olisi kupu ravittu.


Mutta tämänpäiväiseen asiaan, eli lounaaseen La Passionessa Joensuussa. Menimme lounaalle melko myöhään, vasta ennen kahta, joten salaattipöydän antimet olivat hieman seisoneita ja vetisiä, mutta yhtä kaikki, aivan jotain muuta kuin perusraasteet ja vihreät salaatit; cuscussalaattia, tomaattisipulisalaattia yms. Ja tuoretta talonleipää.

Keitto osui meille mainiosti, tomaattikeitto pestolla maustettuna on yksi suosikeistamme. Hyvää oli jälleen.

Pääruuaksi valitsin lounaspitsan, koska täytteinä oli herkkuani, tonnikalaa ja sipulia. Unohdin tilata valkosipulia, joten saan syyttää lähinnä itseäni siitä, että pitsa oli vähän tylsän makuinen. Mikon yrttiporsaanpaisti oli herkullista, salviaa ei ollut säästelty ja annos oli varsin nam!

Jälkiruokana hedelmäsalaatti oli mukavan kevyttä. Kauniina päivänä terassilla syöminen kruunasi koko hoidon. La Passionen lounas tarjoaa kaivattua luksusta arkeen.