Кэт aka Cat Pietarissa

Katit Pietarissa on useita gruusialaisia ravintoloita, joissa käytännössä poikkeuksetta olemme saaneet hyvää ruokaa. Yksi tunnetuimmista ja varmaankin vanhimmista on Кэт - Cat. Netistä löytyy tieto, että Cat on toiminut vuodesta 1993. Itse olen vierailut Catissa ensimmäistä kertaa vuonna 1999. Ruoka oli silloinkin hyvää, mutta laskuun lisätty 10 prosentin juomaraha aiheutti närää, koska se tuli yllätyksenä. Nykyään laskuun ei kuulu juomarahat, ja tippiä voi jättää omantunnon mukaan.

Hatsapuri - Хачапури
Cat on ehdottomasti käymisen arvoinen. Paikka on pieni, joten ainakin ilta-aikaan pöytävaraus on suositeltava, jos meinaa mahtua sisään. Lounasaikaan olemme mahtuneet syömään myös ilman varausta. Cat ei ole gruusialaisista ravintoloista edullisin (Pietarista kun löytyy myös pilkkahintaisia gruusialaisia no name -paikkoja) mutta Cat on takuulla hyvä, vieraanvarainen, ystävällinen, tunnelmallinen - eikä kuitenkaan erityisen hinnakas Pietarin yleiseen ravintolahintatasoon nähden. Viimeksi käydessämme laskun loppusumma oli kahdelta hengeltä 2030 ruplaa, eli noin 48 euroa (lokakuussa 2010). Tällä rahalla sai hatsapurin, alkupalat, pääruuat, pullollisen shampanjaa ja vettä. Ei paha - ja kaikki oli hyvää!

Miljöö Eristyismaininnan saa kanasaslikin kanssa tarjoiltu kirpeä tomaattipohjainen kastike/dippi. Aivan taivallisenmakuista! Myös lihamuhennos (Чашушули) maistui ihanan erilaiselta, mielenkiintoiselta, makoisalta.

Katkarapu-caesar - Цезарь с креветками
Pääkaupunkisalaatti - Столичный

Kanasaslik - Шашлык из куры

Lihamuhennos, jossa on tomaattia ja sipulia - Чашушули (телятина тушеная с помидорами и луком Catin ruokalistaan voi tustustua tästä: http://www.restoclub.ru/site/all/main/633/menu/
Ja osoitetiedot yms. löytyvät täältä: http://www.restoclub.ru/site/all/main/633/