Ketjuravintola Mama Roma Pietarissa


Shampanja tarjoiltiin jääpytystä

Marraskuisella Pietarin visiitillä pistäydyimme myöhäisellä lounaalla Mama Romassa. Edelliset käyntini kyseisen ketjun ravintolassa tapahtuivat vuosia, vuosia sitten. Silloin minulla oli tapana käydä Mama Romassa lounaalla seisovassa pöydässä, joka oli harvinaisen edukas (olisiko ollut 100 ruplaa tms.) ja kasvissyöjällekin monipuolinen. Muistin kyllä ainakin silloin pitäneeni ala carte -listan ruokia hinnakkaina.

No, olivathan hinnat ihan arvokkaat, mutta eivät nyt suorastaan kalliit. Valitsimme alkupalaksi salaattibaarin, jolla taisi olla hintaa peräti 390 ruplaa per naama, mutta valikoima oli suorastaan hulppea. Salaattipöydästä olisi löytynyt salaattitarpeet varmasti kaikkein krantuimmallekin syömärille. Listalla salaatit on näytetty yksittäisinä, mutta ainakaan meidän käydessämme niitä ei voinut sellaisinaan valita, vaan salaatti piti tosiaan käydä itse valitsemassa ja poimimassa altaista. Salaattiehdotelmia: http://mamaroma.ru/main.php?menuitem=10&tab=tovar_cat&val=1&ln=0


Minun salaattipöytävalintojen lopputulos

Pääruuaksi päädyimme tilamaan pastat. Mikon valinta, spagetti bolognese, on melko varma paikassa kuin paikassa. Mama Roman bolognese oli hieman vaatimaton, siinä oli todella vain ihan hilkun verran jauhelihaa. Minun valintani, pasta marinara, oli suorastaan pettymys. Mereneläviä pastan seasta sai suorastaan etsiä eikä maku muutenkaan oikein miellyttänyt. Loppua kohti alkoi tökkiä jo niin pahasti, että vaikka laitoin kilon parmesaanijauhetta ja toisen mustapippuria, en saanut syötyä lautastani tyhjäksi, edes Mikon avustuksella. Tätä annosta en siis ihan heti lähtisi suosittelemaan ainakaan oman makuaistini perusteella.


Mikon spaghetti bolognese


Pasta marinara aka frutti di mare

Pastavalikoima, josta löytyvät meidänkin annoksemme: http://mamaroma.ru/main.php?menuitem=4&tab=tovar_cat&val=1&ln=0

Pietarista on kyllä parempiakin italialaisia ravintoloita, myös edukkaampia. Salaattibaaria voin kuitenkin suositella Mama Romassa. Aikaisempien visittieni perusteella voin myös todeta, että olen nauttinut hyvää pitsaa ja edukasta bisnes lunchia Mama Romassa.

Nettisivu: http://mamaroma.ru/

P.S. Vasta tässä blogia kirjoittaessani huomasin, että tuossa minun pasta marinara -annoksessahan on hiuslisuke. Hius on pitkä ja musta, joten voi olla hyvin minunkin, joskin ihmettelen, miten olisin ehtinyt hiuksen lautaselle saamaan siinä vaiheessa, kun annosta on kuvattu; se on nimittäin kuvattu tietenkin juuri sen saavuttua...