Kiteen helmi, Reino

Söin viime viikolla todella hyvän salaatin Kiteen Reinossa. Seuraavaksi haluan testata Reinon lähiruokalounaan, ehkäpä burgerinkin joku päivä. Ainoa, mikä Reinossa mättää, on sen aukioloajat. A-oikeuksin varustettu, mielenkiintoinen paikka, jolla on kiva konsepti, on auki ainoastaan päivällä, arkena viiteen, lauantaina kolmeen.

Reinon filosofiassa miellyttää lähiruoka sekä Kiteen ja Nightwishin historian esille nostaminen ihan ravintolan sisustamiseen asti. Oikeasti ja rehellisesti paikallinen ravintola on mainio konsepti - toivottavasti myös paikalliset arvostavat.

Nautin salaattini Reinon pienellä terassilla. Netistä olin lukenut Reinon ruokalistan, mutten osannut odottaa mitään niin hyvää kuin sain. Broilerisalaatissa oli oikeaa, lämmintä kanaa, lämpimät paistetut perunat päällä ja ilmeisen omatekoinen öljykastike. Marinoitu punasipuli ja paistetut kurpitsansiemenet sekä vuohenjuusto toimivat salaatissa mainiosti. Monta tusinasalaattia taas syöneenä voin sanoa, että tämä osui ja upposi.

Hyvä Reino! Arvostan.

Reinon löydät täältä: http://www.restaurantreino.fi/fi/etusivu/

Myös Me Viisi on käynyt Reinossa, he testasivat Reinon burgerin: http://www.meviisi.net/2015/06/ravintola-reino-hampurilainen-taipuu.html

Päivitys elokuussa 2015:

No nyt on testattu ja hyväksi havaittu myös Reinon lähiruokalounas sekä burgeri.


Voin lämpimästi suositella Reinon burgeria. Burgeriannos toimii hienosti salaatin ja paistettujen perunoiden kanssa. Kokoa on sen verran, ettei isompikaan syömäri jää nälkäiseksi.

Kahden kalan keitto

Salaattipöydän antimia, kukkakaaligratiinia ja palapaistia Lounas ei tehnyt poikkeusta Reinon muusta linjasta, eli lounas oli hyvä ja maistuva. Se hieman huvitti, että netissä taisi lukea lounaaksi olevan merimiespihviä, ravintolassa näytillä olevassa listassa oli lukenut ensin joitain porsaan paistia, mutta se oli viivattu yli ja kirjoitettu kynällä palapaistia. No, ei se ole niin justiinsa ;)

Menisin Reinoon lounaalle mielelläni milloin tahansa uudelleen. Arkilounasteluun Kitee on valitettavasti hieman kaukana, mutta mökiltä sitten taas on helppo poiketa.


Mainittakoon myös, että Reinon lounaasta saa 10 prosenttia alennusta Reinot jalassa. Opiskelijat saavat alennuksen ilman Reinojakin. ;)