Kreikkalainen ravintola Mihailin Taverna Joensuussa


Joensuun torin lähelle on avattu ihastuttava kreikkalainen kesäravintola, Mihailin Taverna.

Kävimme viime viikolla Mihailin Tavernassa lounaalla. Otin lounaslistalta jättipapuannoksen, joka on kreikkalaiselta nimeltään jigandes, ja Mikko valitsi kreikkalaiset lihapullat eli zutsukaakia. Annoksiin kuului myös tsatsikia, pitaleipää ja fetajuustoa. Lihapulla-annokseen tuli lisäksi vielä itsetehdyt lohkoperunat.


Ruoka tuli nopeasti ja se oli täynnä ihania makuja! Ihan kuin Kreikassa. Pitaleipä oli erityisesti taivaallisen hyvää. Annokset olivat hyvänkokoiset ja muutenkin oikein toimivat, olisimme kuitenkin ehkä kaivanneet hieman enemmän salaattia/tuoretta annokseen.

Koska kyseessä ei ole kivijalkaravintola, vaan pyörillä kulkeva vaunutaverna, jossa asiakaspaikat ovat ulkona, on ravintola kovin altis Suomen kesäsäille. Tänään esimerkiksi taverna on kiinni, kun on satanut ja myrskynnyt. Toivottavasti säät sallivat Mihailin Tavernan toimia mahdollisimman usein.

Me meinaamme seuraavaksi testata souvlaki-vartaat jonain kauniina iltana. Ravintola on auki klo 19.30 asti (tai säiden mukaan), joten vaikka työpäivän jälkeenkin ehtii hyvin kreikkalaiselle illalliselle.

Suosittelen kaikille hyvien makujen ystäville!