Laadukasta lounasta @ Hamlet + Jacks ja kurkistus Varjomuseoon

Olin viime viikolla taas muutaman päivän Pietarissa töissä. Nautin Pietarin keskustan jo sulista kaduista, kun enää ei tarvitse pelätä katolta putoavia jääpuikkoja ja lunta, eikä liukastumista jäisillä kaduilla. Märkää tosin oli, mutta Pietarissahan sataa aina. 😉

Söin lounasta tutussa ja todella mieluisassa Hamlet + Jacks -ravintolassa, joka sijaitsee aivan Suomi-talon nurkilla. Jos lempilounasravintolaani kysyttäisiin, vastaisin tällä hetkellä empimättä Hamlet + Jacks.

Kävin tutustumassa myös Varjomuseoon, joka sekin on samoilla kulmilla Suomi-talon kanssa, joten ehdin sinne hyvin työpäivän päätteeksi. Vinkin museosta sain Suomi-Venäjä-Seuramme aktiivilta Jarmolta, joka ehdotti museota yhdeksi vierailukohteeksi huhtikuisella Pietarin-matkallamme, jossa olemme molemmat matkanjohtajina.

Varjomuseo on käymisen arvoinen kohde. Sisäänpääsy maksaa 350 ruplaa, ja se sisältää opastuksen, jota ilman museoon ei pysty tutustumaankaan.

Olin ainoa asiakas saapuessani, joten sain ihan henkilökohtaisen opastuksen. Opastus kestää puolisen tuntia ja alkaa aina tasalta ja puolelta. Opastus on venäjäksi, mutta kun kerroin tuovani ryhmän mukanani seuraavalla kerralla, lupasi ystävällinen museo-opas englanninkielisen opastuksen.

Varjomuseossa kaikki on jotain muuta kuin mitä ensisilmäyksellä näyttää. Valoilla ja varjoilla kasa romua onkin hieno maisema tai taideteos muuttuu aivan toiseksi.

Jos nyt jotain muuta jäi mieleeni, niin olen kerta toisensa jälkeen aina vaan todella tyytyväinen Pietarin Uberiin. Auto tulee todella nopeasti, eikä kertaakaan ole ollut mitään ongelmia. Ja ne hinnat – ne ovat niin matalat, että ihan turha kuvitella minkäänlaisilla tinkimistaidoilla saavansa neuvoteltua tavallista taksia niin halvalla. Itse asiassa jotkut Yandex-taksit ajavat myös Uberina, mutta halvemmalla kuin Yandexina :D

Myös Allegron erääseen venäläiseen konduktööriin olin erityisen tyytyväinen. Jätin Venäjä-kännykkäni illan viimeiseen junaan. Huomasin puhelimen puuttumisen heti metrossa, mutta asemalaiturille ei pääse takaisin. Soitin sitten hädissäni Suomi-luuristani Venäjä-kännyyn, johon ystävällinen konnari vastasi. Hän ehdotti, että voisin tulla hakemaan luuriani ensimmäiseltä aamujunalta. Asioilla on tapana järjestyä. 😊