Lähde-bistroon Lappeenrannassa


Lappeenrannan kylpylän alakertaan on avautunut Bistro Lähde (FB: Bistro Lähde) Ravintolassa on sisätilojen lisäksi lasiterassi sekä avoin terassi. Istuimme aurinkoisena, mutta viileänä toukokuun lauantai-iltana lasiterassilla ja nautimme upean illallisen - ihan oikeasti, upean!

Mikko tilasi menun ja minä alkupalan ja pääruuan. Ruuan kanssa otimme pullon punaviiniä.

Ennen alkupaloja meille tuotiin keittiöntervehdys, joka oli talon omaa "näkkileipää" omatekoisella tuorejuustolla. Samalla mukavan puhelias ravintolapäällikkö, joka toimi tarjoilijanamme, ilmoitti, ettei ravintolassa käytetä puolivalmisteita eikä pussitavaraa, vaan kaikki mahdollinen tehdään itse alusta loppuun. Odotuksemme nousivat kertaheitolla muutaman asteen!


Alkupalaksi tilasin salaatin homejuustolla, Mikon menuun kuulunutta alkupalaa emme kumpikaan muista, mutta kaunis ja maukas sekin oli :D


 
Pääruuaksi minulla oli pihviä ja Mikon menuun kuului taimen. Nämäkin annokset olivat kauniita ja maistuvia, jopa kekseliäitä; niissä oli paljon erilaisi hyviä makuja ja mukavia suutuntumia. Ainoa asia, josta en niin paljon pitänyt, oli tuhti suolaus kautta linjan. Annoksiin oli lisätty jonkinlaista kidesuolaa pintasuolana, ja se meidän vähäsuolaiseen makuumme oli hieman liikaa. Tosin ravintolaruokahan yleisesti ottaen on lähes poikkeuksetta aika suolaista.

Jälkiruokana menussa oli jonkinlainen mansikkapanacotta. Annos oli näöltään ja mauiltaan ihana!


Lähde on eittämättä gourmet-ravintola ja tavoittelee Lappeenrannan parhaan ravintolan paikkaa. Ikuinen suosikkini Wolkoff vapiskoon ;)

Siis lähde bistroon Lähde-bistroon!