Leikkii avokadojen kanssa

Ostin pussillisen avokadoja ja testasin muutaman tavan valmistaa niitä kananmunien kanssa – Kuorttisen luomumunien tietysti. Näitä molempia raaka-aineita, munia ja avokadoja, kun nyt tunnutaan tässä maailmanajassa terveellisinä pidettävän.

Tein avokado-munapommeja sekä uuniavokadoa. Molemmat ovat oikein maukkaita ja yksinkertaisia tehdä.

Uuniavokado

Puolitin avokadot ja poistin kivet. Tässä kohtaa kannattaisi varmaan kovertaa kiven reikää vähän suuremmaksi, että muna mahtuisi paremmin, mutta minä en raaskinut, joten valkuaiset vähän valuivat avokadon yli.

Maustoin avokadoon rikkomani munat sitruunamehulla, inkiväärijauheella ja suolattomalla sitruunapippurilla. Laitoin puolikkaat sitten kulhoihin ja uuniin. Uunissa ne viihtyivät sen aikaa, että munat vähän jähmettyivät, mutta keltuaiset eivät kovettuneet. Juustoraaste sopisi varmasti myös avokadojen pintaan, mutta me nautimme avokadot ihan tuollaisinaan.

Avokado-munapommit

Puolitin ja kuorin avokadot, poistin kivet. Tällä kertaa koversin kivien reikiä hieman suuremmiksi kananmunia varten. Rikoin munat sitruunamehulla maustettuihin avokadon puolikkaisiin, laitoin toiset puolikkaat päälle ja kiedoin koko komeuden pekoniin. Pekonia en tosin kuvittele terveelliseksi, heh, mutta kerrankos sitä on ulkosuomalainen sisko brunssilla ;)

Paistoin pommeja ensin pannulla, mutta laitoin ne sitten vielä hetkeksi uuniin, että sain pekonista varmasti kypsää. Avokado sen sijaan suojeli munia sen verran, että keltuaiset jäivät mukavasti lötköiksi. A vot!

Idean pommiin sain täältä: http://kohokohta.com/videot/avokado-muna-pekonipommi-taydellinen-aamupala-tassa/. Uuniavokado syntyi ikään kuin sivutuotteena, kun avokadoja ja munia piisasi.