Lemin särä, yksi maailman seitsemästä ihmeestä


Lemin särä on paikallinen perinneherkku, nimetty jopa yhdeksi Suomen seitsemästä ihmeestä. Säräpirtti on Suomen ainoa yhteen ruokalajiin keskittynyt ravintola. Ja Lemi yksi Suomen onnellisimmista kunnista, ainoa muuttovoittokunta Etelä-Karjalassa. Ei paha, vaan erittäin hyvä!

Särää ei kuitenkaan tarvitse kovin usein käydä syömässä, sillä Säräpirtissä joutuu aina syömään niin paljon, ettei piiiitkään aikaan tee mieli nähdäkään särää. Ruokaahan siis tulee niin kauan lisää, kun jaksaa lautasensa tyhjentää :D

No, säräpirtissä, kuten särässäkin, on kaikki kohdillaan. Puitteet, maku, määrä ja laatu, sijainti. Lue särän ja pirtin tarina täältä: Säräpirtti Kippurasarvi

Jotkut kaipaavat salaattia särän kaveriksi, mutta se ei särän kanssa kuulu. Itse olen sitä koulukuntaa, joka syö salaattia ruuan kuin ruuan kanssa, joten laittaisin särän kaveriksi vihreän salaatin. Myös läskiloota saisi kylkeensä vihreää ;)

Särä syödään perinteisesti särässä muhineiden perunoiden kanssa. Rieska ja kotikalja kuuluvat ateriaan. Jälkiruuaksi on jouluiselta kalskahtavaa sekametelisoppaa.

Nämä kuvat on otettu Säräpirtissä isänpäivänä. Hyvä ruoka, parempi seura :)


Suosittelen! Kuuluu ihan jo yleissivistykseen.