Lieksa! Eiku pitsa!


Maakuntamatkailukohteena Lieksa, Kolilta palattaessa. Matkan huipentuma oli ajelu pelottavaa jäätietä pitkin sankassa valkoisessa sumussa.

Googlasin lounasravintolaksi Timitran linnan, mutta pettymyksen pettymys, rakennus ei ollut linnaa nähnytkään eikä ruokala ravintolaa. Sitä paitsi ruokala oli mennyt kiinni klo 14, olimme paikalla neljän maissa.

Ruokapaikaksi valikoitui sitten Puustelli-hotellin ravintola. Yhden avoinna olevan nakkikioskin bongasimme, mutta emme lämmenneet aiheelle. Puustellissa oli tarjolla seisovaa pöytää ja ala cartea. Päätimme pitää pitsapäivän! Ja mikä hienointa, seisovan pöydän aikaan pitsoihin saa kerätä alkupalasalaatin pöydästä. Salaattipöytä oli monipuolinen ja varsin laadukas. Näin ollen pitsoista puolet saimme ottaa mukaan iltapalaksi, kun maaru oli jo pullollaan.

Itse pitsat olivat kohtuullista keskitasoa, häviten kuitenkin mennen tullen salaattipöydän laadulle. Oma pannupitsani oli hieman mauton, vaikka valkosipuliakin mukana oli. Mikon pitsassa maistui mainiosti suolakurkku, eli ainakin selvästi parempi pitsavalinta. Juustona Edam, harvinaisempi pitsajuusto.http://www.puustelliravintolat.fi/hotellit/lieksa-hotelli