Lounari, teollisuusalueelle kätketty helmi

Söimme viime lauantaina päivällistä Imatralla ravintola Lounarissa.

Lounari on japanilais-kiinalainen ravintola, jonka omistaa Liu. Ruokalistassa lukee Liu’s, samoin astioissa, mutta ikkunassa Lounari. Kysyimme asiaa ja Liu selitti, että hän oli halunnut säilyttää ravintolan entisen nimen aloittaessaan paikalla oman ravintolansa. Liu puhui perinteistä alueen lounasravintolana. Sijainti hienoisesti ”teollisuusalueella” varmaan tuokin lounasruokailijoita, ja hyvä niin, mutta toivon todella, että myös muut aasialaisen ruuan ystävät löytävät Liun.

Lounari on nykyään nimittäin paljon muutakin kuin lounaspaikka. Lounarissa on kattavan sushitarjonnan lisäksi pitkä lista erilaisia aasialaisia ruokia. Olimme iloisesti yllättyneitä, että ruuan kanssa sai viiniä. Lounarista voi hakea ruokaa myös mukaan ja heillä on jopa kotiinkuljetus.

Otimme alkuun sushilajitelman, joka sai kehuja jopa hieman sushikriittiseltä mieheltäni. Tämän lisäksi Mikko otti menun, jossa oli keitto, neljä pientä aasialaista annosta ja jälkiruoka. Minä otin jättikatkarapuja inkiväärikastikkeessa. Vaikka jälkiruoka oli vain Mikolla, sitä tuotiin meille molemmille :)

Kaikki ruuat olivat maukkaita, tuoreita, laadukkaita ja tulvillaan hyviä makuja! Palvelu oli ystävällistä ja ruuat tulivat nopeasti. Meille jäi todella hyvä mieli tästä päivällisestä Liun ihanassa aasialaisessa ravintolassa.

Sushilajitelma
Neljä pientä annosta ja ihana kastike
Jättikatkarapuja inkiväärikastikkeessa
Friteerattua banaania