Lounasta Punkaharjun valtionhotellilla


Punkaharjun valtionhotelli on hienolla paikalla ja ihanassa miljöössä. Oikein viihtyisä paikka.

Olimme juhannussununtaina lounasta vailla, mutta meitä ei kiinnostanut noutopöytä. Kello oli vasta yhden hujakoilla, ja tarjoilija totesi varsinaisen listan olevan käytössä vasta neljästä eteenpäin, kun noutopöydän aika on ohi.

Mitä kilteimmin pyysimme harkitsemaan, voisiko kokki meidän mieliksemme pyöräyttää parit grillipihvit, kun sellaista juuri kovasti mieli tekisi. Talon edullinen ja hyvä punaviini (20 euroa pullo) houkutti myös.

Ja tosiaan, hetken kuluttua tarjoilija tuli kertomaan, että annoksissa kestää vähintään vartti, mutta jos maltamme odottaa, saamme tilaamamme. Kypsyysasteesta (medium-) tarjoilija totesi, että ei ihan kypsä vai. Juu, vähemmän kypsä ja enemmän raaka. Kömmähdys saattoi johtua tarjoilijan suomen kielen taidosta, sillä selvästi hänen äidinkielensä ei ollut suomi, vaan Itä-Suomen toinen kotimainen, venäjä.

Ruoka oli sitä mitä pitikin, perunoille vaan oli ripsahtanut pari purkillista suolaa liikaa, mutta ketsuppi pelasti. Pihvien kypsyys oli just eikä melkein, eli siitä pisteet ilman muuta. Pippurikastike taisi olla valmiskamaa, mutta ihan ok.

http://www.fontana.fi/tmp_punkaharju_site_0.asp?lang=1&sua=5&s=453