Maisemaravintolassa parasta: Köyhät ritarit!


Vietimme mukavan pakkasviikonlopun Kolilla, Koli-hotellissa, tammikuun vaihtuessa helmikuuhun. Illallispaikaksi valikoitui luonnollisesti ainoa tarjokas, Maisemaravintola.

Nautimme alkusalaattejamme Eläkeläisten jäädessä Suomen Euroviisujen superfinaalikarsinnassa kolmanneksi. Telkkuahan ravintolassa ei ole, seurasimme tilanteiden kehittymistä puhelimella netistä. Salaatit maistuivat, Eläkeläisten tappio ei. Salaatin kastike oli kivan kirpsakkaa, punasipulissa oli hieman kumma sivumaku, mutta kokonaisuus jäi positiivisen puolelle reippaasti.


Pääruuaksi valikoitui ankkaa kahdelle. Annos tuli valituksi, koska arvostamme ruokalistassa ankan kohdalla seisovaa lausetta: "Annos valmistetaan ainoastaan puolikypsänä mehukkuuden säilyttämiseksi." Hienoa, juuri näin!

Annos oli ihan hyvä, mutta kovin tavallinen. Samaa tavallista tummaa kastiketta olen syönyt sadassa tavallisessa ravintolassa tätä ennen. Perunoita annoksen maukana tuli sellainen satsi, että osa jäi syömättä. Ankka oli sopivan medium, kiitos siitä. Rasvaa olisi tosin saanut paistaa pois vähän rohkeammin.


Paistettua ankanrintaa, talon paahtokastiketta, yrtti-lohkoperunaa ja uunijuureksia

Jälkiruoka kuitenkin räjäytti potin; Köyhät ritarit eivät todellakaan jättäneet kylmäksi! NAM! koko annos upposi vielä aivan täyteen mahaankin. Maukkaat ritarit pyyhkivät Eläkeläisten tappion aiheuttaman kitkerän maun pois suusta tehokkaasti. Mikon mustikkakurniekka maistui myös.


Köyhät ritarit


Mustikkakurniekka

Sitten olikin aika karata omaan huoneeseen karkuun humppaa, polkkaa ja tangoa taivuttelevaa hiihtokansaa. Live-humppapumppu ei houkutellut jäämään.

Kolin maisemaravintola: http://www.sokoshotelkoli.fi/service.cntum?pageId=117645

Aamulla humppapumppu keräili kamojaan ja me nautimme aamuhetkestämme aamupalan äärellä:


Hyvä ja runsas aamiaisannos


Luminen Pielinen Maisemaravintolan ikkunan takana