Makuja Makasiinin kesälistalta - terassilla, totta kai!

Elämä on ollut sellaista lentoa, että paljon on nähty, koettu ja maisteltu, mutta vähän kirjoitettu blogia. Siispä nyt oli vaikea päättää, mistä aloittaa. Avasin läppäriltä valokuvakansion ja otin esille uusimmat kuvat, siitähän se lähti.

Viime viikonloppuna halusimme syödä ulkona, ihan siis terassilla, ja päädyimme Wanhaan Makasiiniin. Makasiinin vaihtuva ruokalista houkuttelee ehdottamasti. En jaksa ymmärtää ravintoloita, jotka menevät samalla listalla vuodesta toiseen.

Ilta oli jo pitkällä illallisemme aikaan, mutta tarkenimme hyvin syödä terassilla.

Mikko valitsi Makasiinin menun, johon kuului alkupalana härkäpastramia, timjami-aiolia, 
marinoituja siitakesieniä ja leipälastuja.


Pääruuaksi oli rapeaa porsaankylkeä, grillattua secretoa, 
bataattipyreetä, paahdettua perunaa ja viinikastiketta 
sekä sinapilla maustettua majoneesia.


Jälkiruokana tarjoiltiin marinoituja hedelmiä ja marjoja, 
sabayonkastiketta ja marenkia.


Mikon alkupala oli ihan perushyvä, porsas oli todella mureaksi valmistettua ja sinapilla maustettu majoneesi maistui kivalta porsaan kanssa, joskin Mikko totesi, että annos oli jouluisa. Kevyt, marjainen jälkiruoka sopi hienosti porsasaterian kruunuksi.

Minä otin provolone-juustolla kuorrutetut valkosipulietanat alkuun. Provolone on todella hyvää, ja kun annokseen kuului myös iso pala sitruunaa, odotukset olivat korkealla, sillä valkosipulietanat eivät yleensä petä muutenkaan - ja eivät pettäneet tälläkään kertaa. Itse olisin laittanut valkosipulia rohkeammin, mutta tarjoilija totesi kommenttiini, että annos nojaa enemmän juustoon, ja niinhän se tekikin, hyvää oli.


Pääruuaksi otin "tylsästi" pihvin. Otin ihan sen takia, että taas kerran Pietarissa pihvini kypsyyteen pettyneenä halusin saada kunnon pihvin, joka on ihan oikeasti medium-.


Pietarissa täytyy mennä todella hyvään ravintolaan tai ihan pihviravintolaan saadakseen oikean kypsyysasteen. Viime viikolla käymässäni Mama Roma -tusinaravintolassa tarjoilija vielä tuodessaankin mainitsi toivomani kypsyyden, mutta eipähän vaan ollut taaskaan osunut. Miksikö sitten söin Mama Romassa? No, oli hollilla + tiedän paikan nopeaksi, helpoksi ja kohtuullisen hintaiseksi, etenkin kanta-asiakaskortilla. ;) Ja ei Mama Romassakaan kaikki ruuat ole huonoja olleet, harmi vaan, että lakkauttivat salaattipöydän, se etenkin oli varsin mieleinen.

No, takaisin pihviin. Se oli todellakin sitä, mitä tilasin. Kiitos siitä. Annoksessa oli kuitenkin punaviinikastike, joka ei miellyttänyt. Itse asiassa Mikon annoksessa oli samaa kastiketta, eikä se maistunut Mikollekaan. Kastike vaikutti valmiskastikkeelta.

Olin tapojeni vastaisesti nälissäni tilannut vielä jälkiruuankin. Se oli virrrrhe. Eivät enää oikein tahtoneet juustot upota kummallekaan siinä vaiheessa.


Ravintola Wanha Makasiini Lappeenrannan satamassa: http://ravintolawanhamakasiini.fi/