Matkustan ympäri maailmaa laukussa leipää ja piimää vaan

Sansibarilainen mauste- ja vihanneskoju

Lihattomasta lokakuusta en saanut postausta aikaiseksi, ja maailman vegaanipäiväkin livahti viime viikolla ohi kuin varkain, mutta tänään on päivä, kun blogini on ollut Starboxissa tasan vuoden, joten tämä on oikein hyvä päivä kirjoittaa.

Vuosi on mennyt vauhdilla. Viime marraskuu oli aktiivinen kirjoituskuukausi, ja toivottavasti tämä marraskuu tulee olemaan myös. Kirjoitusaktiivisuutta selittää se, että töissä marraskuu on vähän normaalitahtisempi kuukausi, ja illat, josko päivätkin välillä, ovat pimeitä, niin tulee oltua kotona enemmän.

Viime marraskuussa kirjoitin oman tähänastisen Starbox-historian luetuimman postauksen silloisesta uutuustuotteesta vöneristä: http://starbox.fi/maistamista/voner-eli-vegaaninen-doner.

Joulukuussakin tuli kirjoiteltua ihan kivasti, tosin ihan kaikesta muusta kuin jouluruuista. Joulukinkkuburgerit käytiin kuitenkin vetäisemässä Joensuun Kerubissa: http://starbox.fi/maistamista/joulukinkkuburgeri.

Tammikuussa matkailimme pari viikkoa Karibialla, ja vaikka sieltä kertyi ruokakulttuurikokemuksia roppakaupalla, ne eivät valitettavasti ainakaan toistaiseksi ole nähneet päivänvaloa blogissani.

Karibialainen lounas @ St. Kitts and Nevis

Yhden postauksen sain pinnistettyä kuukauden viimeisenä päivänä, kun vierailin jälleen kerran Lappeenrannan asemaravintolassa Resiinassa: http://starbox.fi/maistamista/arkiaamun-luksusta.

Helmikuusta haluan mainita ystävänpäivänä tehdyn postauksen, jonka on kirjoittanut siskoni Katja: http://starbox.fi/maistamista/kazakstanilainen-ruokakulttuuri-sisson-blogissa-vierailijana-katja. Katja kirjoitteli tuohon aikaan Kazakstanista. Katjan seuraava vieraskynäily tullee olemaan toivottavasti sitten Australiasta, jonne hän juuri muutti.

Naistenpäivänä söin ensimmäistä kertaa sirkkoja suomalaisessa ravintolassa. Se oli oikein hyvä kokemus, kuten Joensuun Local Bistro on kyllä ollut aina: http://starbox.fi/maistamista/syotavan-hyvat-sirkat.

Huhtikuussa matkailimme ja tutustuimme tällä kertaa Kuwaitin ruokakulttuuriin: http://starbox.fi/maistamista/paasiaislammasta-kuwaitissa ja tein ensimmäistä kertaa lapsuuden suosikkiani kanaviillokkia itse kotona: http://starbox.fi/maistamista/tainan-keittio-on-kodin-sydan-eli-kanaviillokkia-lapsuuden-makumuisto-mielessain.

Toukokuussa vierailimme taas Kazakstanissa työasioissa ja tietenkin myös siskoni luona. Kazakstanin ruokakulttuuri on melkoisen kiehtova yhdistelmä itää ja länttä: http://starbox.fi/maistamista/kazakstanin-kiehtova-ruokakulttuuri. Tein myös yhden haastepostauksen: http://starbox.fi/maistamista/haaste-mita-ruokaa.

Blogikesäni huippuhetkiä oli, kun Starbox vei meidät tutustumaan ihanaan Tertin kartanoon Mikkelissä bloggaajatapaamisen merkeissä! Kiva oli tavata bloggaajakollegoja ja nauttia Tertin tunnelmasta ja herkuista. Jäimme mieheni kanssa Terttiin vielä yöksikin, ja aamupala oli kyllä niin superhyvä, että siitä minun pitää muistaa vielä kirjoittaa erikseen. 

Tertin kartanon herkkuja

Kesäkuussa grillailimme oikein urakalla hankiessamme herkullista materiaalia Lappeenrannan K-Raudan kanssa tekemääni yhteistyöpostaukseen: http://starbox.fi/maistamista/tee-se-grillissa. Ja melko mittava pläjäys postauksesta sitten tulikin :D

Kesäkuussa kävin myös illallisella Saimaan yllä, eli kutsuvieraana testaamassa Bistro Lähteen uutta illalliskonseptia: http://starbox.fi/maistamista/illallinen-saimaan-ylla.

Heinäkuussa söimme mökillä herkullista ja yksinkertaista lähiruokaa: http://starbox.fi/maistamista/kuha-on.

Elokuu oli tuttuun tapaan kiireinen kuukausi, kun töissä valmisteltiin yliopiston uusien opiskelijoiden saapumista. Yhden postauksen kirjoitin, jossa käsittelin kesän reissujen ruokakulttuurikokemukset hyvässä ja pahassa. Eli matkailupainotteinen postaus tämäkin: http://starbox.fi/maistamista/mita-tapahtui.

Grönlantilainen sushi

Syyskuussa mökkeilimme kavereiden luona Tuulirannassa ja söimme jälleen lähiruokaa. Tämän postauksen on kirjoittanut ystäväni Tarja: http://starbox.fi/maistamista/hirviraqout-tuulirannassa.

Lokakuussa kävimme Kajaanissa hoitamassa metsäasioita ja söimme aivan erinomaisen illallisen Anorakissa: http://starbox.fi/maistamista/kainuun-kovin-anorak. Kannattaa poiketa vaikka vähään kauempaakin, niin on hyvä!

Lokakuussa myös lomailimme reissaten kaksi viikkoa Afrikassa, ja söimme mm. kamelipitsaa. Niistä kokemuksista on nyt sitten seuraavaksi tarkoitus kirjoittaa, joten pysykäähän kuulolla!

Kamelia lisukkeineen paikallisesa ravintolassa Nairobin muslimikorttelissa