Miellyttävä illallinen ravintola Karljohanissa

Illallista vailla Helsingissä; tiemme vei pieneen intiimiin ravintolaan nimeltä Karljohan.

Ruoka oli varsin hyvää, ei erinomaista, mutta mielenkiintoisen makuista.Tapenade-levite, jota tarjoiltiin ennen alkupaloja lämpimän leivän kanssa oli mainiota.


Minun alkupalani oli vorschmack perinteisin lisukkein, joka oli maukasta. Smetanaa annoksessa oli turhan paljon, annos oli myös muutenkin melko tuhti alkupalaksi.


Mikko söi salaatin, joka oli nimetty mitä yksinkertaisimmin: Lehti- ja jääsalaattia, kauden kasviksia ja talon kastiketta. Annos oli paljon mielenkiintoisempi ja makuisampi kuin nimestä olisi voinut kuvitella. Salaatti ansaitsee siis vähintään kehaisun.


Pääruuaksi minulla oli äyriäispasta (ei näköjään löytynyt nettisivuilta kyseistä annosta) ja Mikolla härän sisäfilepihvi, tummaa tattikastiketta ja rosmariini-perunakakku. Pasta oli hyvää ja siinä oli mukavasti erilaisia makuja. Mikon annoksen pihvin kypsyys oli tarkalleen tilatunlainen ja liha suorastaan suli suussa, tosi hyvää lihaa. Tattikastike oli hieman liian suolaista. Itse asiassa ruoka kautta linjan oli ehkä hieman suolaista makuumme, mutta olemmekin itse melko vähäsuolaista sakkia.Eihän tuo ihan ilmaista lystiä ollut, varsinkin viinit olivat hieman hinnoissaan. Joka tapauksessa, varsin miellyttävä illalliskokemus. :)

Karljohan netissä: http://www.ravintolakarljohan.fi/