Mitä tapahtui?

Mädätetty hai

Mitä tapahtui?

Tapahtui kesä: kesäillat pyöräillen ja uiden, kesäteatterista ja oopperasta nauttien, mökillä rentoutuen, ystäviä tavaten. Tapahtui helle, joka sai meidät suuntaamaan Islantiin ja Grönlantiin lomallamme. Pokemonissakin tapahtui, mutta vain sen verran, mitä se reissuilla mukana kulki. Tapahtui myös konferenssi Hollannissa. Tapahtui Ilosaari. Töissäkin tapahtui, ehkä vähän liikaa – lomailemisen näkökulmasta. Tapahtui toki myös paljon ravintoloissa ja terasseilla syömistä, vähän vähemmän kokkaamista, mutta ei yhtään blogin kirjoittamista. Sitten tapahtui vielä kiirearki.

Saldona kesästä on roppakaupalla ruokakulttuurikokemuksia ja hienoja sekä huonoja kuvia, kuten asiaan kuuluu. Materiaalia blogiin on siis vähintäänkin pitkälle pimeään syksyyn, kunhan vain taion jostain aikaa kirjoittamiseen.

Koko kesän paras ruokakokemus oli illallinen kalaravintola Zeezoutissa Rotterdamissa, Hollannissa. Illalliskokemus oli erinomainen, annokset mielenkiintoisia, kauniita ja makuja pullollaan. Palvelua täytyy ihan erikseen kehua, ja asiakkaan toiveet otettiin täydellisesti huomioon keittiössä.

Voisimme hyvin ajatella viettävämme pitkää viikonloppua Rotterdamissa ihan jo pelkästään siitä syystä, että pääsisimme nauttimaan keittiömestarin huippuihanan viiden ruokalajin yllätysmenun Michelin-ravintola Zeezoutiin.

Koko kesän kamalin ruokakokemus oli joko Islannin paikallisherkku mädätetty hai tai valaannahka Grönlannissa. Nääh, ei tästä kilpailua synny, kyllä se Islannin hai jo hajullaan voiton kevyesti vie. Ja oli se näistä mainituista ruuista kalleinkin :D