Paistettu tonnikalaleipä kotikeittiömme suosikkiraaka-aineista

Ainekset:
paahtoleipää (Pågen)
tonnikalaa vedessä
valkosipulimajoneesia (Öljypuu)
juustoa
kotimaista tuoretta tomaattia
tuoretta basilikaa
sitruunamehua
chilijauhetta tai -rouhetta
jauhettua inkivääriä
suolatonta sitruunapippuria
voita/margariinia/jotain rasvaa

Teimme sunnuntaiaamuna jälleen astetta parempaa aamupalaa, paistettua tonnikalaleipää - eli muodikkaasti tuna melt - kun oli rauhallinen kotiaamu. Tässä reseptissä yhdistyy monia kotikeittiömme suosikkiaineksia.

Aloitetaan leivästä. Käytimme tähän reseptiin Pågenin jättipaahtoleipää, mutta vielä sitäkin paremmin meille maistuvat monet muut Pågenin leipätuotteet, kuten Oivallus-kuitupalat, Limpukka, Reipas ja Subs. Muutama on vielä kokeilemattakin. Liekö taikinajuuri Pågenin leipien salaisuus, tiedä häntä.

Majoneesina käytimme lappeenrantalaisen Öljypuun valkosipulimajoneesia, joka on todella hyvää ja monikäyttöistä. Toimii mainiosti tässäkin.

Ikiaikainen suosikkimme salaattikastikkeista on niin ikään Öljypuulta, Öljypuun vahva valkosipulisalaattikastike. Ja Öljypuun oliivi-perunasalaatti taas on parasta valmisperunasalaattia kuunaan, ja keventyy ruokapöytään mukavasti rasvattomalla raejuustolla. Öljypuun muutkin tuotteet ovat keittiömme vakiovieraita.

Tuoretta basilikaa meillä on käytännössä aina kasvamassa parvekkeella tai keittiössä. Tuoretta tomaattia käytetään todella paljon ruuanlaitossa, leivillä, salaateissa yms. Myös sitä kasvatamme kesällä parvekkeella amppelissa.

Suolaton sitruunapippuri löytää tiensä hyvin useisiin kokkauksiimme, samoin kuin chili, mausteena tai muutoin. Inkivääri on ahkerassa käytössä tuoreena sekä jauheena.

Ja jos jääkaapissa ei juuri muuta joskus ole, niin ainakin sitruunaa ja sitruunamehua. Myös tonnikala ja juusto ovat perustuotteita keittiössämme arjessa ja juhlassa.

No, sitten takaisin siihen aamiaisen valmistamiseen. Tämä tonnikalaleipäsetti on todella helppo ja nopea.

Voidellaan paahtoleivät ulkopuolelta. Sekoitetaan majoneesi, sitruunamehu ja mausteet tonnikalaan. Laitetaan tonnikalatöhnää leiville. Sitten päälle tomaatit siivuina, juustoa reiluhkosti ja basilikaa maun mukaan.

Paistetaan leipiä molemmilta puolilta kunnolla ruskeiksi ja tarjoillaan tuoreiden kasvisten kanssa. Meillä oli lisänä myös suolakurkkua. Ja johan lähtee päivä käyntiin!

P.S. Tämä ei ole maksettu mainos, eikä mikään näistä firmoista toimi sponsorinanikaan, ainakaan vielä ;)