Pari hittiä ja huti - blogi Pietarin ravintolatarjonnasta, jälleen kerran

 

Esittelen tässä muutaman Pietarin ravintolan, joissa olen/olemme vierailleet viime aikoina. Ja kuten otsikkokin kertoo, mukaan mahtuu (minun makuuni) niin hittejä kuin huteja.

PALM Belgian brasserie
Bolshaja Konjusennaja 29

PALM ei tehnyt minuun suurta vaikutusta ensivierailullani. Baarimiljöössä nauttimani simpukat olivat haaleat, mutta onneksi valkosipuli ja sitruuna tekivät niille kuitenkin ihmeitä, ja kyllähän tämä simpukkailtapala maistui, vaikkei mikään aivan erityinen ollutkaan. Ihan OK mesta, mutten illallispaikaksi valitsisi. Mutta jos simpukoita tekee mieli, niin niitä listalla on jokaiseen makuun.
 


Fruktovaja Lavka
Bolshaja Konjusennaja 15

Kävin testaamassa Tallikadun Fruktovaja Lavkan, jonka olen tähän mennessä tuntenut lähinnä hedelmä- ja herkkukauppana, lounastarjonnan viime viikolla. Varsinaista lounaslistaa ei ole, vaan sama lista on tarjolla kaupan aukioloaikoina klo 10-22. Tosin lounasaikaan suositellaan tiettyjä listan ruokia, sillä ne tulevat muuta listaa nopeammin.
 


Kurpitsakeitto oli hyvää ja todella täyttävää, mutta ei erityistä. Parasta kurpitsakeittoa koskaan olen syönyt Joensuussa Surakan baarissa.

Pääruokana söin kaalikääryleen. Kaalikääryle oli herkullinen, mutta sillä ei kyllä ollut mitään tekemistä Suomessa syötävien perinteisten kaalikääryleiden kanssa. Ruokajuomaksi otin inkivääriteetä. Se oli todella hyvää, joskin hieman makeaa, vaikken pyytänyt siihen sokeria.
 


Jälkiruuaksi otin taas cappuccinon. Vanha virsi, mutta sehän oli jälleen liian tuhti, eli turhan kahvinen ja maistui lievästi ankealta automaatilta. Mainittakoon nyt tähän, että joskus minua myös onnistaa näiden kanssa; tänään join varsin siedettävän cappuccinon, itse asiassa tuplan, Coffee Housessa ulitsa Majakovskajalla. Mukavasti oli maitoisa ja riittoisa, juuri sellainen, kun minulle maistuu.
 


Fruktovaja Lavkaa suosittelen niin hedelmä- ja yrttikauppana kuin lounaskuppilanakin.

Literaturnoje cafe
Nevskiy Prospekt 18

Helmikuisena arki-iltana Literaturnoje cafe oli hiljainen. Minun lisäkseni syöjiä oli yhdessä pöydässä.
 


Illallinen Literaturnoje cafessa on kokonaisvaltainen elämys. Paikka on idyllinen, tarjoilijat viimeisen päälle puettuja, kohteliaita, ja elävä musiikki kruunaa kokonaisuuden. Ja niin, ruoka on hyvää. Vaikea sanoin kuvata sitä tunnelmaa, se täytyy mennä paikan päälle kokemaan. Suosittelen. Tänne voisin tuoda vieraitani illalliselle ja olla varma, että paikka jää mieleen.
 Liverpool
Ulitsa Majakovskaja 16

Liverpool on ehdottomasti enemmän baari kuin ravintola. Musiikkibaarina ja pihviravintolana se itseään mainostaakin, mutta musiikkibaarina, Beatles-baarina, se kai varsinaisesti suosituksi on tullut. Liverpool on Tripadvisorin listalla tällä hetkellä Pietarin ravintoloista jopa sijalla 142/8302.
 


Söimme eilen perjantai-illalliseksi pihviä ja joimme hyvää argentiinalaista punaviiniä. Ihan ei autenttiselle tasolle tämä ateria päässyt, mutta ei missään tapauksessa huono suoritus. Pihvitkin osasivat jättää sopivan raaoiksi.
 


Beatles ja muut ikivihreät raikasivat taustalla ja me nautimme olostamme. Mutta jälleen on mainittava, että eihän tämä ihan meidän tyylisimme illallispaikka ole.
 


Hassu sattumus, että tänään meitä tuli kaupungilla vastaan eilinen tarjoilijamme Liverpoolista. Hämmästynyt ja ilahtunut oli tarjoilijakin meidät taas tavatessaan. Pieni on tämä Pietari.