Piristävän erilaista pitsaa Valliravintolassa

Kävimme eilen illallisella Lappeenrannan tuoreimmassa ravintolassa, Valliravintolassa. Valliravintola on Kehruuhuoneen sivujuonne, joka sijaitsee Lappeenrannan Linnoituksen vihreässä makasiinissa. Ympäristö on siis ihana, samoin on ravintolan miljöö; pöydät on tehty vanhoista ovista ja makasiini paikkana on hyvin tunnelmallinen. 

Valliravintolassa annokset valmistetaan trendikkäästi pihalla seisovassa ruokarekassa. Tarjolla on lankkupitsaa sekä salaattia. Alkuun tulee talon puolesta ruisnaksut dipillä. Viinejä on kolme: valkoinen, rose ja punainen. Ilmeisen laadukkaita kaikki, vaikka testasimme vain punaisen, joka sattui olemaan suosikkirypäleemme Malbec.

Pitsoista valitsin erikoisimman. Siinä oli lohta, jokirapuja, pikkelöityä fenkolia, mummon kurkkuja sekä tillimajoneesia. Erinomainen valinta, tällaista ei muualta saa. Mikko otti vallipitsan, jossa oli parmankinkkua ja makkaraa, paholaisen hilloa sekä marinoitua punasipulia. Oikein hyvää sekin. Ja molempien pitsoihin otettiin tietenkin myös valkosipulia.

Pitsapohjat olivat todella ohuet, täytteitä oli juuri sopivasti, pitsat olivat maukkaat ja todella isot. En olisi ilman Mikon apua selvinnyt omastani ;) 

Vahva suositus Valliravintolalle! Seuraavaksi testaamme salaatit - tai sitten mansikka-vuohenjuustopitsan :)