Pitsalla Joensuun Veronan aurinkoisella terassilla

Olimme lounasta vailla kauniina kesäpäivänä Joensuussa ja mietimme, minne suuntaamme. Lounaspaikan kriteeriksi laitoimme terassin. Edellisellä kerralla lounasterassia kaivatessamme kävimme Joensuun teatteriravintolassa. Huomasin juuri, etten ole vielä blogiä siitä vääntänytkään, mutta kesän aikana pitää sekin tehdä, melko herkullisen lounaan Teatteriraflassa nautimme nimittäin.

Tällä kertaa lounaspaikaksi valikoitui Verona, joka on Joensuun vanhin pitsapaikka. Nettisivua Veronalla ei näyttäisi olevankaan, mutta tässä jotain lisätietoa: Linkki Veronan sivulle Google Maps:iin.

Otimme Mikon kanssa salaatin ja pitsan puoliksi. Ainakin pannupitsat ovat niin suuria, ettei yksin sellaista edes jaksaisi syödä; kahteen pekkaan salaatin kanssakin ruoka-annos oli suurehko.

Salaatti ja pitsa maistuivat ihan hyvältä jälleen kerran. Veronassa olemme aikaisemminkin käyneet ja tulemme käymään varmasti jatkossakin, kun Verona-tyylisen pitsan himo yllättää. Joensuun Gaude on pitsapaikkana Veronalle hyvä kilpailija, ja molemmat ohittavat pitsoillaan kirkkaasti tavan kebabiloiden pitsat. Ravintola Marinkan kiviarinauunissa Tohmajärvellä taas paistuvat maakunnan parhaat littupitsat.

TripAdviser:sta löytyy Veronasta vain yksi arvostelu, ja sekin vähemmän mairitteleva. Mielestäni Verona on tuota arvostelun kuvausta parempi. Veronan arvostellut tyyppi kritisoi Veronan pitsoja mm. rasvaisiksi - No shit, Sherlock, jos tilaa pitsan, pöytään ei kanneta terveysruokaa. OK, pannupitsaan tulee aika paljon juustoa, mutta mielestäni niin kuuluu tullakin.

Arvostelun kirjoittaja myös parjaa pitsoja mauttomiksi. Hän ei tosin mainitse, millä täytteillä pitsansa otti, kun kyllä meidän pitsa maistui ihan niiltä täytteiltä, mitä siihen valitsimme. Valkosipulin unohdimme pyytää, se maku siis jäi puuttumaan tällä kertaa, mutta ihan oma mokahan sekin oli.

Kirjoittajan mielestä myös hinta on muita paikkoja korkeampi. Jos hintaa vertaa kebab-pitserioiden hintoihin, niin tokihan se pari euroa enemmän on, mutta mielestäni Verona on kuitenkin tasoltaankin enemmän pitsaravintola, pitseria, kuin vain pikaruokala aka mättölä, johon kategoriaan suurin osa ainakin maakuntien kebuloista menee. Ja kokemukseni mukaan näissä mestoissa ne pitsat vasta erityisen rasvaisia ovatkin. Ravintolamaisuutta lisää myös Veronan A-oikeudet. Ja punkkuhan on tunnetusti hyvää pitsan kanssa. :)