Raasteeton Vatan kebab Lappeenrannassa

Satuimme tässä yhtenä päivänä kamalassa nälässä Lappeenrannan Citymarketin kulmilla odottelemaan kyytiämme kotiin. Huomasimme marketin yhteydessä Vatan kebab-pitserian ja päätimme ottaa rullakebabit. Hinta oli aika normi, 5 euroa kappale. Meillä oli hetki odotteluaikaa, joten ajattelimme, ettemme ehdi kebabia siinä ajassa syödä - mutta alkusalaatit voisimme nauttia - ja rullat ottaisimme sitten mukaan.

Vaan eipä se niin käynyt. Alkusalaatti Vatalla on vain niille, jotka syövät ruokansa paikan päällä. No siis, ihan sama meidän olisi ollut aloittaa kebabin mutustaminen siinä kuppilassa ja ottaa loput mukaan kyydin tullen; näin olisi siis saanut salaatinkin.

Ymmärrän kyllä, ettei kaikilla pikaruokaloilla ole innostusta tarjota pakkausmateriaaleja niille, jotka haluaisivat annoksensa lisäksi myös alkusalaatin mukaan, joten tällä perusteella ymmärtäisin senkin, että salaatti on päätetty tarjota vain paikan päällä syöjille. Mutta sitä en ymmärrä, mikä ongelma siinä oli, kun olisimme syöneet salaatin siinä kuppilassa ja ottaneet vain kebabin mukaan. Eipä vaan jaksanut ruveta vääntämään. Salaatti oli sitä paitsi vaivainen raaste, joten ei siinä paljon menetetty.

Mutta ei oikein hyvä fiilis jäänyt. Kassan takana päivystänyt tarjoilija kyllä huomasi ällistyksemme ja hämminkimme, ja olen sitä mieltä, että tällaisessa tapauksessa pari lautasellista raastetta olisi ollut pieni hinta siitä, että asiakas olisi lähtenyt tyytyväisenä.

Kebab oli ihan maukas, kastike jopa yllättävän tulista ja hyvää. Mutta. Raaste olisi ollut pieni hinta.