Ravintola Marinka ja hampurilainen

BBQ-hampurilainen, josta BBQ-kastike on vaihdettu hampurilaiskastikkeeseen, koska kavahdan BBQ-kastikkeelle usein tyypillistä tervan makua. Joulupyhien jälkeen, yllätys yllätys, teki mieli jotain aivan muuta kuin jouluruokaa. Mökkeillessämme Onkamossa ei paljon ole vaihtoehtoja; järkevän ajomatkan päässä on Tohmajärvi, ja juuri ja juuri viitsii ajaa Kiteelle. Eli lounaspaikkoja on tarjolla yhden käden sormilla laskettava määrä.

Tohmajärven Marinka on kuuluisa kiviarinauunipitsoistaan, Marinkan pihvi on parhaimmillaan suorastaan ”suussa sulavaa”, Mikko testasi kerran kebab-annoksen, joka eikä sekään ollut pekkaa pahempi, ja lounasbuffet on varsin kohtuullinen, joten ehkäpä Marinkan hampurilaiselle on syytä antaa mahdollisuus. Semminkin kun Kiteeltä ei ole kovin ruusuisia ruokakokemuksia toistaiseksi.

Marinkan hampurilainen ei ole hinnalla pilattu, kun siihen kuului hampparikokolihapihvin ja perunoiden lisäksi salaattipöytä leipineen ja juomineen. Koko lysti maksoi alle yhdeksän euroa.

Hampurilainen oli ihan hyvä, perunat ihan hyvät, salaattipöytä hyvä kuten aina. Sipuli oli hampurilaiseen laitettu hieman liian isoina murikoina, ja kun paikalle oli sattunut ärhäkkä sipuli, olisin toivonut sen olevan pienemmissä paloissa ympäri hampparia. Mutta ei hätää, jätin osan syömättä.

Astioiden palautuspöydän lajittelemattomuus yllätti: samaan astiaan bio- ja muut jätteet. Kysyin emännältä asiaa ja hän totesi, että he hoitavat homman. Lajittelunko vai dumppaavat kaikki vaan samaan roskikseen? Jos kyse on lajittelusta, eikö olisi helpompi olla suoraan kaksi astiaa? Vaikka onhan tuo nähty, etteivät asiakkaat erehtymättömästi lajittele, vaikka olisi astiat ja ohjeet tarjolla.

Olen kirjoittanut myös Marinkan pitsasta: Marinkan pitsaa kelpaa kehua, ja Tohmajärven muusta ruokatarjonnasta, myös Marinka mainiten: Suolainen pihvi Tohmajärven Nesteellä.

Marinkan kotisivut: http://www.ravintolamarinka.com/