Ravintola Olé ystävänpäivänä

Kävimme ystävänpäivän iltana 14.2.09 syömässä ravintola Oléssa Lappeenrannassa. Yhdeksän maissa ravintola oli niin täynnä, että jouduimme hetken odottamaan, että meille siivottiin pöytä.

Ystävänpäivän kunniaksi Olé oli koonnut erityisen ystävänpäivämenun, jonka halusimme testata. Valittavana oli vaihtoehtoisesti Keittiömestarin finger food -valikoima tai Gumbo-keitto grillatulla lohi-chevicellä ja guacamolella, pippuripihvi chorizo-papumuhennoksella ja salamipekoni täytteisellä uuniperunalla tai kala-äyriäis jambalaya + jälkiruokana Olén sydämellinen vadelmaunelma sitruuna-mustapippurikastikkeella.

Otin alkupalaksi finger foodin, johon kuului paahtopaistipuikkoja, miniburrito, friteerattuja jalapenoja, kuminajuustotikkuja ja kanansiipiä + ihanaa fenkolimarmeladilla maustettua valkosipuliaiolia. Mikko valitsi tomaattisen keiton. Molemmat maistuivat! Ennen alkupaloja pöytään tuli jo leipäkori ja levitettä.

Pääruuaksi Mikko otti pippuripihvin, jonka kypsyysaste oli hyvin onnistunut tilauksen mukaan. Itse otin jambalayan. Jambalaya oli todella maukasta, ainoa miinus tulee turhan puuromaisesta riisistä, hieman oli siis mössöä koostumukseltaan.

Jälkiruoka oli sorbettityyppinen, ihan ok, mutta Mikko sai silti syödä molempien jälkiruuat lähes kokonaan - kuten yleensäkin.

Hassu yksityiskohta oli talon punaviini, joka espanjalaisessa ravintolassa olikin australialaista.

Oléssa on nykyään tarjolla arkisin myös lounasta. Täytynee käydä testaamassa.