Ruokaa vailla Varkaudessa sunnuntaina: kylpylähotelli Kuntorannan maisemaravintola

Jouduimme pari viikkoa sitten sunnuntaina Varkaudessa lähes mahdottoman tehtävän eteen. Tarkoituksenamme oli lounastaa paikallisessa ravintolassa. Matkalla Rantasalmelta googlailin Varkauden mestoja ja selvisi, että suurin osa varkauden ruokapaikoista on kiinni sunnuntaina tahi aukeaa vasta illalla. Yksi kebula, kaksi kiinalaista ja yksi thai-paikka näytti olevan auki lounasaikaan. Jotain "varkautelaisempaa" oli kuitenkin tähtäimessä.

Lopulta löytyi kylpylähotelli Kuntorannan nettisivut ja autuaaksi tekevä tieto siitä, että ravintola on avoinna myös sunnuntaisin. Kuntoranta ei sitten ihan taajamassa sijaitsekaan, jouduimme ajamaan sellaisen parikymmentä kilometriä lounaamme takia. Mutta täytyy myöntää, että ihan hyvää oli.

Kylpylähotelli Kuntorannan ravintolapalvelut: http://www.kuntoranta.fi/index.jsp?pid=13

Maisemaravintolan ruokalista: http://www.kuntoranta.fi/index.jsp?pid=180


Mozzarellasalaatti


Caesar-salaatti

Tilaamamme alkupalasalaatit olivat herkulliset, ja suuret kuin pääruokasalaatit konsanaan. Pääruuan tullessa maha oli siis jo täydehkö.


Basilika-valkosipuliöljyssä paistettua kuhaa


Paistetut muikut

Myös pääruoka-annokset olivat suorastaan valtaisat. Mikon annoksen basilika-valkosipuliöljy sopi kuhan kylkeen mainiosti.

Minun annoksessani muikkujen kaveriksi oli laitettu voissa paistettua sipulia, joka oli loppujen lopuksi annoksen herkullisin osuus. Muikuissakaan ei mitään suoranaista vikaa ollut, eivät vaan olleet kovin rapeita - ja jotenkin sitä aina vertaa muikkuja kesäisen Savonlinnan Kalastajan kojun muikkuihin, joita voittanutta ei ole löytynyt. Vihanneslisäkkeessä oli mahalleni sopimatonta paprikaa, joka oli minulle yllätys. Itse en tarjoilisi ratatoulle-tyyppistä paprikalisäkettä suomalaiskansallisen muikut ja pottumuusi -pläyjäyksen lisukkeena. Mikon basilika-valkosipulisen kuhan kanssa sen sijaan lisuke oli omiaan.