Sanokaa valkosipuli, kun haluatte hyvää - ravintola Kynsilaukka


KUTUN KUTSU 10,00 € Kuumaa vuohenjuustoa salaattipedillä Het getost på salladsbädd Hot goat´s cheese with salad

Valkosipulin ylimpinä ystävinä helsinkiläiseen ravintola Kynsilaukkaan oli päästävä. Oikein onnistunut visiitti, valkosipuli kruunaa ruuan kuin ruuan.

Mikko otti menun 2000, johon kuului blinit, sorbetti, jänispata ja creme caramel. Minä valitsin vuodenjuustosalaatin ja lammaspadan. Bouillabaisse oli toinen pääruokavaihtoehtoni, muttei tarjoilija pystynyt vahvistamaan, ettei siinä olisi paprikaa.

Aivan ehdottoman paras annos oli alkupalani vuohenjuustosalaatti. Hedelmien makeus ja valkosipulinen vuohenjuusto, upea yhdistelmä. Kaikki muutkin annokset maistuivat - valkosipulilta kyllä - mutta, myös oikein herkullisilta.

Överiksi valkosipuli ei kuitenkaan meidän mielestämme mennyt missään annoksessa. Pöydässä oli kyllä purkki, josta valkosipulimurskaa sai ruokaan lisätä ihan mielin määrin, hieman patoihimme sitä tujautinkin kyllä.

Helsingissä on ravintoloissa valinnanvaraa rutkasti, mutta Kynsilaukka ei ole ollenkaan hullumpi valinta.

Menu 2000:
Blinejä, siianmätiä

Blinier, rom Blinis, roe

Menu 2000:
Tyrnimarjasorbettia Havtornssorbet Sea buckthorn berry sorbet


PARASTA PADASTA 21,00 € Lammaspataa Lammgryta Lamb stew


Menu 2000: Jänispataa Gryta på hare Hare stew

Menu 2000:
Crème Caramel

Enemmän kuin kylläinen ruokailija: "Suosittelen!" Ruokailun ulkopuolista dramatiikkaa visiittiin toi koristelautasen putoaminen seinältä lähes itsestään, tai siltä se ainakin vaikutti. Tosiasiassa lautanen putosi erään asiakkaan pamauttaessa vessan oven kiinni jäljessään. Ja ei, se asiakas en ollut minä eikä Mikko, istuttiin kiltisti paikoillamme ja kuvattiin tilanne.

Näin ne rivit harvenevat; seuraavat lautaset odottavat jo putoamistaan. Onneksi ei istuttu tuossa pöydässä...