
KUTUN KUTSU 10,00 €
Kuumaa vuohenjuustoa salaattipedillä
Het getost på salladsbädd
Hot goat´s cheese with salad
Valkosipulin ylimpinä ystävinä helsinkiläiseen ravintola Kynsilaukkaan oli päästävä. Oikein onnistunut visiitti, valkosipuli kruunaa ruuan kuin ruuan.
Mikko otti menun 2000, johon kuului blinit, sorbetti, jänispata ja creme caramel. Minä valitsin vuodenjuustosalaatin ja lammaspadan. Bouillabaisse oli toinen pääruokavaihtoehtoni, muttei tarjoilija pystynyt vahvistamaan, ettei siinä olisi paprikaa.
Aivan ehdottoman paras annos oli alkupalani vuohenjuustosalaatti. Hedelmien makeus ja valkosipulinen vuohenjuusto, upea yhdistelmä. Kaikki muutkin annokset maistuivat - valkosipulilta kyllä - mutta, myös oikein herkullisilta.
Överiksi valkosipuli ei kuitenkaan meidän mielestämme mennyt missään annoksessa. Pöydässä oli kyllä purkki, josta valkosipulimurskaa sai ruokaan lisätä ihan mielin määrin, hieman patoihimme sitä tujautinkin kyllä.
Helsingissä on ravintoloissa valinnanvaraa rutkasti, mutta Kynsilaukka ei ole ollenkaan hullumpi valinta.
Menu 2000:
Blinejä, siianmätiä
Blinier, rom Blinis, roe
Tyrnimarjasorbettia
Havtornssorbet
Sea buckthorn berry sorbet
PARASTA PADASTA 21,00 €
Lammaspataa
Lammgryta
Lamb stew
Menu 2000:
Jänispataa
Gryta på hare
Hare stew
Crème Caramel