Suolainen pihvi Tohmajärven Nesteellä

Tänään meillä oli tarkoitus mennä syömään Tohmajärven Marinkaan aivan erityisen herkullista pitsaa. Marinkassa todella tiedetään, miten pitsa tehdään. Lisäksi tarjolla on varsin monipuolinen salaattipöytä. Odotimme iltaa innolla, koska siitä on jo aikaa, kun viimeksi olemme saaneet herkutella Marinkan pitsalla.

Mutta kuinka sitten kävikään? Löysimme itsemme illallistamasta Tohmajärven Nesteeltä. Huoh. Kun tämä ei ollut edes ensimmäinen kerta, kun Marinkaan ei sattunut pääsemään.

Marinkassa oli tänään ilmeisesti jonkun firman tms. pikkujoulut, eli yksityistilaisuus klo 17-22. Olimme ovella kärkkymässä siinä seiskan pintaan. Ja seiskan pintaanhan tarkoittaa myös sitä, että kaupat olivat jo kiinni - eikä meillä ollut mökillä tietenkään ruokaa. Seuraavaan ravintolaan Kiteelle olisi ollut ajomatkaa 20 kilsaa suuntaansa. Toinen mahdollisuus olisi ollut ajaa takaisin mökille 15 kilsaa suuntaansa ja tulla kympiltä takaisin, mutta olisiko keittiökään lie ollut enää sitten auki? Päädyttiin siis Nesteelle.

Minä sain Nesteelläkin ihan kohtuullisen tonnikalapitsan, taattua Kotipitsa-laatua, muttei lähelläkään Marinka-laatua. Mikko päätyi "pihviateriaan", joka tarkoitti Scanburgerin ylisuolattua hampurilaispihviä + ranskalaisia. Kotipitsa ja Scanburger siis vastasivat tänä iltana Tohmajärven ruokatarjonnasta, melko köyhää oli.