Svetogorskin Cafe Novator, ei ihan fine dining ;)

Terassilla Svetogorskissa oli hiljattain avattu uusi baari/ravintola, Cafe Novator, kun pääsiäisen aikaan kävimme pyöräilemässä kaupungissa.

Suharikit, jotka tässä ravintolassa tottelivat nimeä grenki (korput) Sisällä ravintolassa oli vähän liian kova meno = aika monta kääliötä, joten kauniina ja lämpimänä huhtikuun iltana päätimme syödä ulkona terassilla. Yksi kääliö pyrki seuraamme myös terassilla, mutta tarjoilija ajoi miehen matkoihinsa. Toinen kääliö, joka terassilla esiintyi, hajoitti yhden terassituolin ja joutui myös lähtemään matkoihinsa. Melkoista oli meininki, heh.

Shampanja ja suharikit maistuivat meille mainiosti koko päivän pyöräilyn jälkeen. Ja mikä ettei, hyviä suharikeja - joskaan en ole koskaan pahoja vielä syönytkään. Paitsi pussista, mutta se on asia erikseen.

Pääkaupunkisalaatti Seuraavaksi pöytään kannettiin alkupalasalaattini, pääkaupunkisalaatti. Mikon alkupala sen sijaan antoi odottaa itseään. Syykin selvisi hetken kuluttua, lihalautasen aineksia lähdettiin vasta hakemaan kaupasta sen jälkeen, kun olimme tilanneet. Kohta sitten takaisin kaupasta tuli ukkoa ja akkaa makkarapötköjä kädet täynnä. Mikko sai alkupalansa lopulta yhtä aikaa, kun minulle jo tuotiin pääruokaani, paneroitua lihapalaa, mikä lie olikaan annoksen nimi, sitä en muista. Tarjoilija oli kuitenkin tätä annosta suositellut.


Annos auringossa

Lihalautanen, josta ei ainakaan kokoa puutu. :D

Ja vihdoin Mikon spaghetti carbonana. Ruoka oli ihan hyvää, sellaista stolovaja-tyylistä (ruokalamaista), mutta hinta-laatukin oli kohdillaan. Kokin näkemys carbonarasta oli tosin hieman erikoinen, mutta kukin tavallaan. Lasku ei siis ollut kummoinen, noin 800 ruplaa, josta shampanjan osuus oli 300 ruplaa, joten kaikille noille ruuille ei jäänyt hintaa keskimäärin kuin 100 ruplaa kullekin - vaikka kuitenkin ravintolassa illastimme. Eihän tämä mikään fine dining -mesta ole, mutta Svetogorskin mittakaavassa varsin mukiinmenevä.