Syötävän hyvät sirkat

Naistenpäiväna nautimme skumppaa ja sirkkaa. Skumpan tarjoili mieheni, sirkat Joensuun Local Bistro.

Local Bistrosta olen kirjoittanut aikaisemminkin, se on yksi suosikkini maakuntaravintoloista, ja taas keksin muutaman hyvän syyn kirjoittaa lisää.

Tammikuussa julkistettiin kuuden vuoden tauon jälkeen ”Suomen 50 Parasta Ravintolaa” -listaus. Parhaista ravintoloista 24 on pääkaupunkiseudun ulkopuolelta, ja yksi niistä on Local Bistro*. Bistro on toiminut vasta pari vuotta, ja jo nyt se ylsi listan sijalle 50. Hyvä, hyvä!

Toinen ajankohtainen aihe on hyönteisruoka. Local Bistron listalla on Ollikkalan** tilan friteerattuja kotisirkkoja, joita halusimme tietenkin testata. Siinä missä mopane-madot jäivät minulta Namibiassa syömättä mm. niiden epämiellyttävän suutuntuman vuoksi, niin kotisirkat sen sijaan olivat mukavan rapsakoita, hieman suolaisia, ja upposivat hyvällä ruokahalulla viimeiseen sirkkaan.

Samu-sirkan naistenpäivätervehdys ;)

Tärkein syy kirjoittaa on kuitenkin ilman muuta hyvä ruoka. Bistron annokset ovat aina mielenkiintoisia, maukkaita ja kauniisti aseteltuja, niin tälläkin kertaa.

Alkupalasirkkojen lisäksi otin haudutettua kauden parasta kalaa ja lopuksi juustot, Mikko valitsi Bistron menun, johon kuului kala-alkupala, pääruuaksi Ylämaan nautaa ja mustikkainen jälkiruoka. Kaikki ruuat maistuivat, Ylämaan nauta-annos oli erityisen mieleinen.

Lisäksi otin cappuccinon ja yllätin tarjoilijan pyytämällä sen kanelilla. Oli kuulemma ensimmäinen kerta, kun hän kuulee kanelia laitettavan cappuccinoon. Pietarissa olen tottunut, että cappuccinon kanssa tarjotaan lähes poikkeuksetta kanelia, mutta enpä arvannut, että tapa ei ole ilmeisesti kovin yleinen ainakaan Suomessa. No, Bistron keittiöstä löytyi kanelia ja minä olin tyytyväinen myös cappuccinooni.

Local Bistron illallinen kruunasi naistenpäivän illan, ja Bistro pysyy edelleen tiukasti suosikkilistallani.

*Sanomalehti Karjalainen kirjoittaa Local Bistron sijoituksesta 50 parhaan ravintolan listalla: https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/169008-local-bistro-on-suomen-50-paras-ravintola-suomen-50-parasta-ravintolaa-julkistetaan-tanaan

**Ylen juttu Ollikkalan sirkoista: https://yle.fi/uutiset/3-8852940