Thaimaalaista lounasta Lappeenrannassa

Kävimme viime kuussa testaamassa thaimaalaisen lounaan Pallon Teboililla Lappeenrannassa. Kyllä, luitte oikein, Pallon Teboililla - vaikka sinänsä se ei ole ihmeellistä, jos tietää, että Pallon Teboililla toimii myös thaimaalainen kauppa Roi Laan Thai Market.

Thaimaalaista lounasta on tarjolla lauantaisin, ja ainakin aluksi se oli vain kerran kuukaudessa, mutta nyt näyttää heidän Facebook-sivunsa mukaan lauantaina 24.3. olevan jo toinen kerta maaliskuussa, kun thai-buffet katetaan lounastajien iloksi, ja seuraavan kerran herkutellaan lauantaina 7.4. Sinne siis sankoin joukoin!

Hyvän vastaanoton thai-lounas on saanut, ja myös käydessämme lähes kaikki pöydät olivat täynnä. Taisi itse asiassa olla viimeinen vapaa pöytä, jonka peliautomaattien edestä valtasimme.

Ruoka oli todella mielenkiintoista, erilaista ja hyvää. Kaikesta emme edes tienneet, mitä söimme, mutta ennakkoluulottomasti kaikkea maistelimme.

Alkupalat ja pääruuat olivat ihania, hyviä tai vähintäänkin ihan hyviä kaikki. Makuja ja mausteita piisasi! Sen sijaan jälkiruokakarkit ja -hyydykkeet tms. olivat liian makeita meille, mutta eihän meillä thaimaalainen maku olekaan.

Paikkanahan huoltoaseman kahvila ei ole kaikista viihtyisin, mutta lämmin tunnelma ja eksoottinen, maukas ruoka paikkaa suuresti tätä puutetta.

Jos nyt jostain oikeasti viitsisin natista, niin se olisi ruuan riittävyys tarjoilupöydässä. Lounas on katettuna kahteen asti. Tulimme yhdeltä, mutta ihan kaikkia buffetlistan ruokalajeja ei ollut enää saatavissa. Kuitenkin kaikkea mitä jäljellä oli, tuotiin tarjoilupöytään pikkuhiljaa lisää, joskin välillä tuntui, että suuri ruokailijamäärä oli keittiölle pienoinen haaste, eli ruokia jouduttiin välillä vähän odottelemaan. Sinänsähän verkkainen tahti ei haittaa, kun seura on kohdillaan ja ruokailuun on varattu aikaa, kuten meillä mieheni ja siskoni kanssa.

Suosittelen! Hinta ei ole paha, ruoka on hyvää ja eiköhän sieltä jokaiselle jotain sopivaa syötävää löydy, vaikka thai-keittiö ei olisi ennalta tuttu. Myös marketin puolella kannattaa piipahtaa.