Tikkalan paras ruokaravintola, Hekariin

Possusaslikkiannos by Hekariin Tikkalaan on avattu uusi, armenialaistyyppinen ravintola, Hekariin. Palvelut paranivat 100 prosenttia entisestä! Nautimme juuri herkullista saslikkia aurinkoisella terassilla alle kymmenen kilometrin päässä mökiltämme. Mainiota, varsinkin kun Kaukasian keittiö on erityisen mieluisa meille.

Kovin on kotikutoinen tunnelma, kun kassatyttö hihkaisee tilauksemme saatuaan "Isiiiii!", ja Olaf-isi siirtyy armenialaisen kokin kanssa keittiön puolelle. Kassatytön äiti, Heldi, puuhailee kassan takana.

Tilaamamme valkosipulileivät osoittautuvat suhareiksi (grenki, grenotchki, suhariki) eli Venäjällä ja muualla Itä-Euroopassa suosituiksi öljyssä/rasvassa paistetuiksi ruisleipäpaloiksi, joissa on kyytipoikana raakaa valkosipulia. Lisäksi annokseen kuuluu kermaviili-tillidippi. Aivan ihanaa. Tätä on kaivattu!

Valkosipulileivät Saslikkiannokseen kuuluu hiiligrillissä paistettua possua, ranskalaisia ja maukas maustekastike, jossa ihanan kaukaasialainen maku! Grillikylki ei ole aivan yhtä herkullista kuin possusaslikki, mutta ei siinä mitään vikaakaan ole. Ranskalaiset perunat ainoana lisäkevaihtoehtona eivät suoranaisesti kiehdo, ja kun ravintolassa ei ole edes ketsuppia, jää suurin osa rankiksistani syömättä. Ehkäpä kokki vielä kehittää listaa, jopa armenialaisempaan suuntaan, kunhan toiminta on päässyt kunnolla käyntiin. Lupiakaan ravintolalla ei vielä ole, ja ruokajuomana on tarjolla vain vettä. Tämäkin epäkohta korjaantunee aikanaan.

Grillikylkiannos


Kaiken kaikkiaan nautimme ruuasta ja ihanasta kesäillasta Tikkalassa kuutostien varressa sijaitsevassa Hekariin-ravintolassa. Täytyy vain toivoa, että paikallisten lisäksi satasta ohi ajavat tuhannet autot pysähtyvät ruokailemaan ja tekemään ostoksia - Hekariin kun on ravintolan lisäksi lähikauppa. Aukioloajatkin ovat vähintään riittävät, klo 9-21. Suosittelen, tsemppiä vaan, Hekariin!

Yle on uutisoinut asian: http://yle.fi/uutiset/kassan_baarin_viereen_tikkalaan_armenialaisravintola/6186020