Trattoria Casa Lappeenrannassa


Lähdimme myöhäiselle lauantailounaalle vasta avautuneeseen Trattoria Casaan pari viikkoa sitten. Odotuksia ei hurjasti ollut, joten voinemme todeta ainakin niiden täyttyneen. ;) Niin siis, S-ketjun tai muunkaan ketjun ravintolat Suomessa ovat harvoin antaneet suuren suuria elämyksiä, joten siitä siis ennakko-odotuksien niukkuus.

Melko kauan viipyi ensin tarjoilija, sitten myös ruokamme, etenkin pääruokamme. Odottavan aika on pitkä, varsinkin kun on aikataulu. Jouduimme pyytämään laskun jo pääruokien tullessa ja maksamaan sapuskat suussa. No, ei se nyt niin tarkkaa ole.

Ennen alkupaloja pöytään tuotiin tuoretta, maukasta leipää ja oliiviöljy-balsamicoseosta. Alku oli varsin hyvä kyllä, nam.


Varsinaiset alkupalat maistuivat myös ihan OK. Ei mitään kovin mielikuvituksellista tai erikoista, mutta mozzarellasalaatti oli ihan hyvä, samoin juustobrushetta.   


Pääruuista etenkin katkarapupasta oli melko turha annos. Annoksen nimi oli kyllä jotain tyyliin "pasta frutti di mare" tms., mutta ainoa merenhedelmä oli jo mainitsemani katkarapu. Parasta annoksessa oli parmesanjuusto pastan päällä, muuten se oli melko mauton ja tylsä. Lisäämäni mustapippuri pelasti sen, mitä pelastettavissa oli, mutta annosta en syönyt loppuun. Lisäksi annosta hallitsi maullaan sipuli, joka pyrki peittämään katkaravun herkän maun alleen, ei näin. No, makuasioista voi toki kiistellä...

Mikko otti karitsan karetta. Annos oli pastaa parempi huomattavasti, lihan kypsyys oli kohdillaan, mutta peruna taas al dente, joka tuskin on tarkoitus. Silti maut olivat ihan perushyvät tässä ihan perusannoksessa, perusketjupaikassa.

On kuitenkin hienoa, että Lappeenrannan ravintolarintamalla tapahtuu. Ja katsotaan vaan, ettei täällä vieläkään ole niin paljon tarjontaa, ettemmekö löytäisi itseämme jossain vaiheessa jälleen testailemasta Trattoria Casan - toivottavasti uutta - listaa. :)