Uusin ihastukseni, Local Bistro Joensuussa

Joensuu on saanut uuden ravintolan, ja erittäin hyvän sellaisen onkin saanut! Meillä ei ollut erityisiä odotuksia, kun arki-iltana ulos syömään lähdimme, mutta totta kai uusi ravintola oli testattava - ja mikä makumatka meitä odottikaan.

Ravintola on nimeltään Local Bistro, paikallinen bistro. Bistro kuulostaa hieman vaatimattomalta siihen nähden, millaista ruokaa siellä tarjoillaan. Annokset olivat nättejä, mielenkiintoisia, maistuvia. Tarjoilijat ystävällisiä, kiva miljöö aivan uudessa rakennuksessa Joensuun käveykadulla. Kaikki toimi, mutta ruoka todella rokkaa.

Yksi paikan isännistä, chef Risto Mikkola, kävi illan aikana kaikissa pöydissä jututtamassa asiakkaita. Meidän pöydässämme hän kävi ensin alkuruokien jälkeen. Alkuruuat kehuimme taivaisiin - aivan aiheellisesti. Sanoinkin jo tuossa vaiheessa, etten usko, että pääruuat voivat olla samanlainen menestys, koska alkupalat olivat täysosuma.

Olin väärässä, olen kerrankin iloinen saadessani myöntää sen. Pääruuat olivat aivan yhtä onnistuneet kuin alkupalat. Voin vilpittömästi sanoa, että illallisemme oli ihanaa makujen sinfoniaa, jossa kaikki maut soivat hienosti yhteen.

Kananpojan maksaa: kanan maksaa ja kurpitsaa, appelsiini-rosmariinigeeliä, ruisleipää

Raakapihvi raavitusta Outokummun naudasta: luomu uppomuna, punajuurta, suolakurkkuhyytelöä, kapriksia ja ruisleipää

Local Bistron liha-juustoleipä salaatilla: naudan kuvetta, Jukolan Sahti -cheddaria, sipulia, lihalientä.

Prässättyä karhua ja persiljamuusia, paahdettua selleriä, korvasienimuhennosta ja puolukkajukurttia

Onhan tietysti tosiasia, että listalta tuli luonnollisesti valittua ne parhaat annokset, eli omaan suuhun sopivimmat. Näiden annosten valossa olisin kuitenkin innokas nauttimaan mitä tahansa listan annoksista. Luotan myös siihen, että lista uudistuu säännöllisesti, joten voimme vierailla Local Bistrossa aina uudelleen ja uudelleen. Seuraavaa kertaa odotellessa, NAM!

Minut tunteville lie sanomattakin selvää, että arvostan paikkaa jo sen ruokafilosofian perusteella. Nettisivuilla sanotaan: ”Meillä otetaan karjalaiseen ruokaan vähän modernimpi ote.” ja ”Ruokalistamme perustana ovat tuoreet, paikalliset raaka-aineet ja vahvat maut.” *sydän*

Suosittelen vielä suosittelemasta päästyänikin ;)

Mulkaise netistä, ja eiku syömään: http://www.localbistro.fi/

Päivitystä tammikuussa/helmikuussa 2016:

Nyt on myös Bistron lounas testattu ja hyväksi havaittu. Pari kertaa on käyty ja kovasti tykätty. Tarjolla on viikon annos sekä pari päivittäin vaihtuvaa ruoka-annosta kera salaattipöydän tai keiton. Ensimmäisellä kerralla saimme luvan ottaa sekä keiton että salaatin, kun lounasaika alkoi olla jo lopuillaan. Tässä muutama räpsy:

Päivittäin vaihtuva annos 10 euroa

Salaattipöydän antimia

Päivittäin vaihtuva annos 10 euroa.

Viikon Local 14,90 euroa