Uutta Joensuussa, Vispiläkauppa

On todella kiva, kun nykyään lähes baarissa kuin baarissa saa jotain purtavaa, vaikka edes R-menulta, mutta vielä hienompaa on, että baareja perustetaan ihan lähtökohtaisestikin jo sillä ajatuksella, että siellä on mahdollista – ja jopa tarkoituskin myös syödä. Tällainen paikka on Joensuun tuorein tapaus, Vispiläkauppa.

Menimme Vispiläkauppaan lähtökohtaisesti syömään, mutta suosittelen vahvasti, että myös lähtökohtaisesti juomaan tulijat nauttisivat jotain Vispiläkaupan kohtuullisen laadukkaalta ja edulliselta ruokalistalta.

Me päädyimme ottamaan alkuun tapaksia, pääruuaksi Mikko otti makkaraa hapankaalilla ja minä tomaatti-mozzarellaleivän. Ruuat olivat maistuvia, jopa yllättävän mukavia makuja saimme nauttia. Esimerkiksi pikkelöidyt kasvikset olivat erinomaiset, makkarassa oli reilusti makua ja lämmin leipä salaatin kera hurmasin rapeudellaan.

Meille sattui myös todella mukava leveästi texasia haastava tarjoilija, mutta pakko on myöntää, että tunnelma hieman lässähti siinä kohtaa, kun kaveri juoksi peräämme ravintolasta ja kysyi, haluaisimmeko maksaa ruokamme. Juu, halusimme, ja maksoimmekin jo kollegallesi. No, pikkujuttu, kokonaisuus jäi kuitenkin positiivisen puolelle maistuvien ruokien ja hyvän punaviinin ansiosta.