Vahva suositus: kikherneestä tehdyt makaronit

Nyt löytyi tuote, jota kannattaa vähän jopa hehkuttaa: kikhernepasta. Pastaa pidetään yleisesti epäterveellisenä ja ikään kuin lohturuokana, koska siinä on mm. paljon nopeita hiilihydraatteja, eikä oikeastaan mitään terveydelle hyödyllistä.

Tervensin kikherneestä tehdyssä pastassa on runsaasti proteiinia ja kuitua. Hiilihydraatit ovat poikkeuksellisen hitaasti imeytyviä. Pasta on valmistettu kikhernejauhoista ja vedestä. Se on vegaaninen, gluteeniton, soijaton, säilöntäaineeton ja lisäaineeton suomalainen tuote. Kikhernejauho tulee Briteistä.

Pasta kypsyy nopeasti ja koostumukseltaan se on hyvin lähellä perinteistä pastaa – ulkonäöltä sitä ei oikeastaan voi edes erottaa ehdasta.

Ostimme kyseistä pastaa Lappeenrannan Sammonlahden K-kaupasta. Etsimme sitä pastahyllystä, mutta lopulta löysimme sen terveystuotehyllystä. Mielestäni sitä pitäisi olla molemmissa hyllyissä, muuten ei kukaan ainakaan vahingossa tätä huipputuotetta löydä.

Hyllyssä oli kolmenlaista kikhernepastaa: makaronia, makaronia chilillä ja fusillia inkiväärillä. Minut tuntevat arvasivat jo, että mukaan lähti chilillä ja inkiväärillä maustetut pastatuotteet.

Tänä iltana testasimme chilillä maustetut makaronit. Olin positiivisesti yllättynyt, miten tuhti chili makaroneissa oli, ottaen toki huomioon, että myös pastakastikkeessamme oli hyvät tulisuudet. Hiki laiskan syödessä jne. :D

Kun minä sain valita pastan, mies sai valita kastikkeen. Söimme kikhernemakaronit tomaattisella, mausteisella naudanjauhelihakastikkeella. Annoksen päälle vielä mustapippuria myllystä, tuoretta basilikaa ja italialaista parmesaanijuustoa. Lisukkeena oli vihreää salaattia, joka on vähimmäisvaatimus jokaisella ateriallemme.

Harvinaisen vahva suositus tälle pastatuotteelle. Seuraavaksi saanette lukea inkiväärillä maustetuista kikhernefusilleista, kun ovat jo reservissä tuolla keittiössä.