Wanhan makasiinin terassilla Lappeenrannan satamassa viihtymässä


Lampaan sisäfilettä, rosmariinipottuja


Halusimme ulos illalliselle viikonloppuna Lappeenrannassa. Ja koska kirjaimellisesti halusimme kuumana päivänä _ulos_, mietimme ravintoloita, joissa on terassi. Näin kesäaikaan viihtyisimmäksi vaihtoehdoksi valitsimme Wanhan makasiinin, vaikka makasiinin ruoka on usein ollut vain ihan ok, kovin tavallista ja yllätyksetöntä. Pitsoista olemme kyllä pitäneet.

Vähän on limevoi roiskunut lautaselle, mutta ei se näkö, vaan se maku! :)


Listalle oli tullut useita uutuuksia, joista mielenkiintoisin oli ehkä black horse, hevosta. Harmiksemme liha oli loppu, annos on saatavissa jälleen ensi viikolla. Lienee siis kiinnostanut muutamaa muutakin ruokailijaa. Tarjoilija suositteli hevosen tilalle lampaan sisäfileetä, ja Mikko otti lihapullapastaa.

Tomaatti-mozzarellasalaatti


Alkupalaksi otin jättikatkarapuja limevoissa ja Mikko tomaatti-mozzarellasalaatin. Molemmat olivat listan uutuuksia, kuten myös pääruokamme. Jättikatkaravut olivat hurjan herkullisia, voittivat tällä kertaa mennen tullen muut ruokalajit. Tomaatti-mozzarellasalaattikin oli ihan hyvää, mutta hinta oli yksikertaisesta pienestä alkusalaatista korkeahko, 6,5 euroa.

Kulkuri ja Kaunotarkin pitävät lihapullapastasta


Pääruuatkin olivat ihan hyvät, lammasannos jopa totuttua hieman parempi. Lammasannoksessa oli maukas kastike, ihania paahdettuja valkosipuleita, varsin kelpo rosmariiniperunat ja raikkautta toi vihreä lisäkesalaatti. Ainoa mikä ei ihan onnistunut, oli lihan kypsyys; hieman liian kypsäksi oli kokilla taas lipsahtanut. Liha ei kuitenkaan ollut kuivaa, joten vaikka tarjoilija ehdotti uuden annoksen paistamista, söin (nälkäisenä ja jo ruokaa tarpeeksi kauan odottaneena) saamani annoksen ja pidin siitä. Kompensaatioksi viallisesta kypsyydestä Mikko sai jälkiruuaksi jäätelön.

Jätskii


Nautimme makasiinin terassilla varjon alla viihtyisän ja varsin hyvän illallisen. Tuskallinen kuumuuskaan ei vaivannut, kun Saimaalta puhalteli vieno tuuli. Kiva paikka ravintolalle.

Terassilla bongailimme laivaliikennettä. Aamulla olimme juuri sappuneet Savonlinnasta kyseisellä paatilla.