Ensimmäiset dumping-oireet

21.5.2017 klo 17.00

Mä tulin sieltä kokousmatkalta kotiin ja tunsin lievää näläntunnetta. Meillä oli kotona jääkaapissa leipäjuustoa, pieniä lihapullia ja fetajuustoa. Kasasin niistä itselleni annoksen, omasta mielestäni ihan normikokoisen. 4 lihapullaa, pieni siivu leipäjuustoa, muutama ohut siivu fetaa, 2 cm pala banaania, 1/4 litteästä persikasta ilman kuorta. Ja lihapullien kanssa vähän valkosipulikastiketta. Söin, eikä tuntunut pahalta. Vatsa tuntui tulevan sopivasti täyteen. 

Ruoan jälkeen söin ehkä 6 makeutusaineella makeutettua viinikumimakeista todella hitaasti, ei mitenkään lohmuten. 

Ja sitten se iski. Todella paha, aaltoileva vellova pahan olon tunne. Kävin vähäksi aikaa sohvalle pitkälleen, mutta siitä piti lähteä kuitenkin liikenteeseen, koska piti palauttaa auto äitille - eli käytännössä ajaa se mökille. Mä en kyennyt rattiin ja puoliso ajoi. 

Mulla oli koko matkan ajan todella paha olo ja sanoin miehelle, että jos käsken pysäyttää niin sitten kanssa pysäytät. Asfaltoitu tie, mitä mökille on suurimmaksi osaksi - meni melkein hyvin. Loppuvaiheessa alkoi tulla yhä enemmän ja enemmän paha olo. Kun käännyttiin hiekkatielle, mun oli pidettävä jo kättä suun edessä ja keskityttävä hengittämiseen. 

Päästiin mökille pysähtymättä ja kun pääsin autosta ulos, yökkäilin muutamia kertoja, mutta mitään sen kummallisempaa en saanut aikaiseksi. Ja olo alkoi helpottaa pikkuhiljaa. Mun äiti oli lämmittänyt meille saunan ja onneksi kykenin sitten sinne. 

Uskaltauduin saunasta "uimaan" eli käymään kyykkisltään järvessä ja se tuntui viikonlopun kokouksissa ja autossa istumisen jälkeen todella hyvältä jaloissa. 

Note to self: älä syö liikaa keinotekoisesti makeutettuja sokerittomia karkkeja, koska mua pieretti ihan infernaalisen paljon silloin illalla. Jopa puolisoni "häiriintyi" niistä jonkin verran, vaikka aika paljon kaasuja kestääkin. Voi olla, että ne karkit aiheutti dumping-oireet joko sillä että ylipäätään söin niitä tai sitten se oli vain liikaa massaa jo syödyn ruoan lisäksi. Mene ja tiedä. 

Yön nukuin hyvin ja aamulla kävin vaa'alla. Leikkauksesta on nyt kaksi viikkoa. Painoin silloin 97 kiloa, paino tänä aamuna 93,5 kg.