Jouluinen ruokainnovaatio - joka olisi saanut jäädä keksimättä

Tiedättekö tunteen, kun tajuatte keksineenne loistavan idean jonkun perinneruoan valmistuksen helpottamiseksi tai ulkonäön parantamiseksi tai vaikka rakenteen muuttamiseksi.

Tämän aamun innovaatio liittyy miun jouluherkkuun: sekahedelmäkeittoon.

Laitoin siis eilen illalla pussillisen kuivattuja sekahedelmiä ja kuivattuja luumuja pehmenemään veteen jääkaappiin. Aamulla laitoin uuniriisipuuron hautumaan uuniin ja aloin valmistaa kiisseliä.

Litraan vettä humpsautin desin sokeria, 2 tl vaniljasokeria, 2 kanelitankoa ja liotetut hedelmät ja keittelin niitä varmaankin vartin verran. Ja sitten keksin sen. Ajan hedelmät sauvasekoittimella (samaan paskaan lopputulemaan pääsee myös blenderillä) soseeksi. Nostelin hedelmät liemestä erilleen ja kaivoin sauvasekoittimen kaapista. Olin saanut noin puolet hedelmistä soseeksi, kun tajusin virheen.

Kyllä, kokeneempi ruoanlaittaja taitaa jo aavistaa.

Siitä tuli sellaista vauvan ripulikakan näköistä. Mutta koska periksi ei anneta - päätin viedä innovaation maaliin saakka.

Eli nyt minulla kiehahteli se sokeriliemi siinä hellalla kattilassa. Tein vedestä ja perunajauhosta (1 dl vettä 3 rkl perunajauhoja) osanestesuurusteen ja valutin sitä ohuena nauhana kiehuvaan liemeen - kokoajan varovasti sekoitellen. Puolessa välissä liruttamista huomasin, että riittää. Kiisseli siis sakeni riittävästi ja jätin siis puolet suurusteesta sivuun.

Kiisselistä tuli täydellistä, mutta halusin kuitenkin ne hedelmätkin sinne sekaan. Sekoitin vajaa puolet siitä hedelmäsoseesta kiisselin joukkoon ja no - ei se näkö siitä juurikaan muuttunut. Siitä tuli sellaista semi-kiiltävää vauvan ripulikakkelia - mutta ihan hyvänmakuista sellaista.

Tässä vielä täsmällinen ohje

Edellisenä iltana laita likoamaan:

½ pussia kuivattuja luumuja

½ pussia kuivattuja sekahedelmiä

vettä niin että peittyvät

Seuraavana päivänä:

1 litra vettä

1 dl sokeria

2 kanelitankoa

2 tl vaniljasokeria

liotetut hedelmät

Keittele näitä vartin verran ja ota hedelmät erilleen ja survo ne (jos et halua samaa lopputulosta kuin mulla niin ÄLÄ SURVO)

½ dl kylmää vettä

1,5 rkl perunajauhoja

Valmista osanestesuuruste: sekoita perunajauhot kylmään veteen

Valuta ohuena nauhana kiehuvaan kiisselipohjaan. Älä sekoita saostumisen jälkeen tai saat venyvää kiisseliä.

Sekoita (survotut) hedelmät kiisselipohjaan.

Jäähdytä mutta älä laita jääkaappiin tai saat kiisseliin kivan harmaan sävyn ja runsaasi paakkuja.

Tarjoile riisipuuron tai kanelikerman kanssa.

 

Note toself! Jouluna ei ole pakko survoa kaikkea.

Yritin laittaa postaukseen kuvia, mutta jostain syystä en onnistunut. Olisiko kakkasuodatin käytössä?