Jouluiset valopallot eli ensimmäinen DIY bloggaus

Haluan joulupallovalot, mutta en halua maksaa niistä maltaita. Haluan kauniit kankaiset joulupallovalot, jotka voin kiinnittää oviaukon yläpuolelle meidän eteiseen tervehtimään jokaista sisälle tulijaa.

Projekti on vielä hieman kesken, kuvan toivottavasti onnistuneesta tuotoksesta saatte huomenna. Tarvitset yhtä monta (vesi)ilmapalloa kuin lamppuja on valosarjassa eli minä 20, puuvillalankaa, noin 1 dl liisteriä ja noin 1 dl yleisliimaa (sellaista valkoista jugurtin näköistä) sekoitettuna keskenään ja siveltimen, leivinpaperia ja tietenkin led-valosarjan joka mulla on patterikäyttöinen. 

Jos sulla on vahvat poskilihakset ja puoliso käytettävissä, et tarvitse ilmapallojen puhaltamiseen pumppua, niitä kun venyttelee ja vanuttelee ja puhaltaa oikein kovasti (ja unohtaa pumpun työpaikalle) niin palloihin saa kyllä ilmaa, niitä ei kannata puhaltaa ihan täyteen vaan jättää sellaisiksi kivan kokoisiksi, eikä niiden tartte olla edes saman kokoisia kaikkien. 

Kun pallo on puhallettu, ota puuvillalankaa ja ala kieputtaa pallon ympäri. Jos haluat (ja osaat) hifistellä voit virkata myös pallon ja puhaltaa ilmapallon sen sisälle. Mut mä en osaa virkata niin hyvin ja niin nopeasti kuin haluaisin tai siis sitten nää ois ehkä kolmen vuoden päästä joulun jälkeen seinällä... 

Jatka kieputtamista kunnes...

...olet mielestäsi kieputellut tarpeeksi. Sen jälkeen sudi pensselin avulla liisteri-liimaseosta palloon...

Kunnes olet mielestäsi liisteröinyt sitä tarpeeksi...kutakuinkin näin...

Mulla meni näiden 20 pallukan tekoon parisen tuntia. Pallot asetellaan kuivumaan leivinpaperin päälle ja olettaisin niiden olevan aamulla kuivia, kerron huomenna kuinka siinä sitten kävi.

Toistaiseksi nämä pallot ovat maksaneet seuraavasti, tosin minä sain osan tarvikkeista lahjoituksena:

  1. 20 ilmapalloa 0,80€
  2. puuvillalanka 3,00€
  3. 1 dl liimaa 2,00€
  4. 1 dl liisteriä 0,80€
  5. 1 leivinpaperi
  6. led-valosarja 3,00€

Nyt jännityksellä odottamaan aamua, että sainko jossain vaiheessa lurautettua sitä mulle niin tavanomaista askartelun paskanmakumaustetta noiden joukkoon, eli meneekö miten pieleen...