Kehon kuntoindeksi hälyttävä!

Mä tiesin, että otan henkisen riskin, jos sinne rekkaan jalallani astun. Mutta mä kuitenkin selvisin siitä, pienin henkisin lommoin, mutta toivun kuitenkin. 

Torstaina Mikkelissä pysähtyi siis KKI (Kunnossa Kaiken Ikää) hankkeen Kuntorekka. Siellä oli mahdollisuus käydä ilmaisessa kuntotestissä. Kuntotesti ilman hikeä, hengästymistä ja kyyneleitä. No, ei mennyt mulla ilman kyyneleitä... 

Kuntoindeksi koostui kolmesta mittauksesta. Puristusvoimasta, InBody Kehon koostumusanalyysistä ja kestävyyskunto mittauksesta joka tehtiin sykemittarilla noin 5 minuuttia paikallaan maaten (mittasi jotain maksimaalista hapenottokykyä).

Tulos oli karmaiseva. Kehonkoostumuksen arvio oli välttävä, kestävyyskunnon heikko ja puristusvoima välttävä. Kehon kuntoindeksi jossa 0 pistettä vastaa keskimääräistä saman ikäisen ja sukupuolen kehon kuntoa asteikolla -5 - 5 oli -3,77!!!

Omat fiilikst pari tuntia testin jälkeen kun PT:n kanssa viestittelin " No ärsyttää, tuli sellainen olo, että miks mikää ei näy missään mut toisaalta miten huonot ne ois ollut jos ei ois tehny mitään..." Ja ihan oikeasti, ärsytti ja itketti ja tuli sellainen olo, että heitän hanskat tiskiin. Ihan kokonaan. 

Itsetunto ja motivaatio ihan kuralla. Tänä viikonloppuna piti olla PT:n kanssa kuntotestit, mutta lonkka vihoittelee eilisen hieronnnan jäljiltä, joten onneksi niitä siirrettiin ja muutenkin. Meidän yhteisen taipaleen piti olla lopuillaan, mutta sain PT:n jatkamaan työtä vielä mun kanssa, koska nyt on se piste, missä tarviin eniten ulkopuolista motivointia. Tän viikon suunnitelmat meni kaikki pipariksi. En mennyt maanantaina salille, en mennyt tiistaina syvän meren jumppaan, en mennyt keskiviikkoaamuna salille (tosin sain itseni kuitenkin illalla poikien kanssa nelosen reippailulle, joka teki pääkopalle hyvää) enkä mennyt torstaina aamulla salille, mutta sain itseni kuitenkin pyörällä töihin ja vielä takaisinkin... 

Jatkossa jos en ole sopinut ystäväni kanssa sinne vesijumppaan menoa niin mulle tulee toiselta ihmiseltä viesti ja jos ei ole pätevää syytä olla menemättä (pää kainalossa tai oleskelu toisella paikkakunnalla) niin joutuu seuraavalla kerralla tälle vesijumpparingille tarjoamaan pullakahvit uimahallin kahviossa. Näitä pitäis olla enemmän. Kuka lähtis mun kanssa sinne salille??????? Huomenna vois haastaa koko perheen taas päiväkävelylle ja maanantaina ja tiistaina Kuopioon salille. Kun kerran siellä olen.... Jos sais siitä motivaation riekaleen reunasta kiinni vielä. Kyllä miä saan, eikös niin?