Kivuttomampaa elämää - mun mielestä paras hieroja Mikkelissä

Mulla on lonkka paskana. Siis oikeasti oikean lonkan artroosi – kuluma, joka aiheuttaa aika usein kipua, luu hankaa luuta vasten, nivelnesteet ei kierrä kunnolla. Se joidenkin lääkäreiden mielestä olisi leikkauskunnossa, joidenkin ei – eikä sitä leikata, koska olen leikkaukseen noin 20 vuotta liian nuori. Yritän kuitenkin pärjätä lonkkani kanssa. Särkylääkkeitä yritän syödä mahdollisimman vähän, koska vatsani ei pidä niistä ja vahvempia, no ei niistä sen enempää. Keinoja selvitä lonkan kanssa on muutamia. Niin hassulta kuin se kuulostaakin – liikunta pitää sen kivuttomana, säännöllinen liikunta salilla ja lenkillä… nesteet kiertää ja lihakset tukee paremmin – ihan järkeenkäypää. Toinen minkä ansiosta vielä ylipäätään kävelen, on se, että käyn säännöllisesti hierojalla, joka käsittelee tuota jalkaa… Viimeksi kävin Tommilla Järvi-Suomen Hieronta ja Selkäterapiassa viimeviikolla.

Sitä aina edellisenä päivänä huijaa itseään, katsoo kalenteria ja huokaisee – ihanaa, pääsee hierojalle hemmottelemaan itseään aamulla. Joo, useimmilla ihmisillä varmaankin näin, jotka käyvät silityttämässä itseään erilaisilla hierojilla, hierotaan pehmeästi tai vähemmän pehmeästi lihaksia auki erilaisten öljyjen kanssa ja olo on niin rentoa, että melkein nukahtaa käsittelyyn.

Kuva lainattu pixabay.com

Vaikka mua nukutti torstaiaamuna, kun Tommi mulle oven avasi, ei nukuttanut enää muutaman minuutin päästä. Jalka on ollut viime aikoina liikunnan vähäisen (ei ollenkaan) määrän takia todella kipeä, pettänyt alta ja varsinkin yölliset leposäryt olivat valvottaneet jo jonkin aikaa. Hitaasti parantuvan flunssan takia en ollut oikein päässyt liikkumaan viime aikoina.

Mä mietin monta kertaa käsittelyn aikana, että miksi helevatassa mun pitää maksaa Tommille mun satuttamisesta? Välillä tekee mieli kiroilla (ja saattaa olla, että välillä kiroilenkin), välillä tekee mieli paeta pöydältä siitä pienestä reiästä, minkä kohdalle kasvot tulee. Kun mun kasvoille piirtyy irvistys niin Tommia vaan naurattaa…

Se pieni reikä mistä tekee mieli paeta...

Miksi sitten käyn Tommilla? Olen käynyt jo vuosia. No, hyvän kun löytää niin miksi sitä vaihtamaan. Eikös se ole vähän sama kuin parisuhteissa ja kampaajan valinnassa – ei se vaihtamalla parane. Tommin kanssa ei tarvi jutella, jos ei oo asiaa ja voi jutella, jos on. Ja täytyy myöntää, että liikunnan rinnalla Tommi on se, kenen ansiosta kävelen vielä näinkin hyvin. Kerran kuukaudessa riittää toistaiseksi mulle sellaiseksi ylläpitohoidoksi. Sen huomaa välittömästi, jos on yhtään pidempi aika hoitojen välissä. Miksi kestän sen 45 minuutin ”kidutuksen”? No, ei se totta puhuen ole kidutusta kuin pieniä hetkiä, kun löytyy sellaisia herkullisia kohtia.

Laitan kirjoituksen kaupalliseksi yhteistyöksi varmuuden vuoksi, vaikken ole tästä maksua tai muuta taloudellista hyötyä saanutkaan. Ihan vaan siksi, että Tommi Järvi-Suomen Hieronta ja Selkäterapiassa mahdollistaa mun kivuttomamman elämän (siis aina käsittelyjen välillä…). Kiitos.