Laiskan muijan uunipaahdettu parsa limetwistillä

Tänään leikitään restonomia. Olen siis ensimmäiseltä ammatiltani kokki ja sittemmin opiskellut restonomiksi, mutta Sinin kanssa aina vaan leikittiin restonomia vaikka oikeesti käytiinkin koulut...

Mun ruoka mitä laitan - on yleensä pikaruokaa. En jaksa tussata keittiössä tunteja saadakseni sen viiden minuutin hurmion mikä mulla ruokailuun menee. Kun mä teen ruokaa, se on nopeaa, simppeliä, kokeilevaa, oikovaa ja hyvää. Enkä mä jaksa kaupassa laukata sen miljoonan raaka-aineen tai mausteen perässä. Ei mulla oo kotona ees tilaakaan säilytellä niitä pussinpohjia, mitä niistä aina jää. Sen lisäksi sovellan yleensä ohjeita - missä vaan voi (aina ei voi). Jos ohjeessa sanotaan 425 g jotakin ja pakkauskoko on 450 g, niin oho, meni koko pussi ja harvemmin on kokeileva keittiöni tässä kohtaa metikköön menny. Mulla on melkein aina perusjuttuja kotona. Esimerkiksi sitruuna- tai limetäysmehua on aina. Oon laittanut myllyyn sekaisin musta-, valko-, rose- ja viherpippuria ja taitaa sielllä olla vähän chiliä. Se on mun perusmauste. Toinen on merisuola, myöskin myllyssä. Myllyinä mulla toimii sellaiset muoviset olisko alunperin Pirkka-tuotteen myllyt, joita oon sitten vaan täytelly...

Tänään näin kaupassa tankoparsaa - kevät on tullut! Tällä ohjeella parsoista tulee sellaisia kivan napakoita ja maukkaita.

Tarvitset siis vain

  • 1 nipun tuoretta vihreää tankoparsaa
  • pari lastua voita
  • pari kevyttä puristusta limettitäysmehua
  • pari rouhaisua pippurimyllystä
  • pari rouhaisua suolaa
Tässä ne on alasti ja oottaa jotakin Voita saa leikattua helposti vaikka juustohöylällä Tän verran suurinpiirtein...
  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Sähköttömässä taloudessa, jossa ruoat duunataan leivinuunilla tää ei olekaan pikaruokaa jos aloittaa uunin lämmityksestä...
  2. Pätkäisen parsojen tyvestä sen kuivimman ja puumaisen osan (pari senttiä) pois, tän vois hoitaa kuulemma jotenkin taivuttamalla parsaa molemmista päistä, katkennee silloin itsestään oikeasta kohdasta. Olin brutaali ja nälkäinen - käytin puukkoa. Parsoja voi myös kuoria tyvestä hieman - mä en jaksanut. Älä poista parsan kukintoa vaikka se epäilyttävältä näyttääkin - se on herkullisin osa
  3. Lado parsat uunipellille leivinpaperin päälle ja juttele niille mukavia. Ne tykkää, kun niille jutellaan.
  4. Höylää jääkaappikylmästä voista muutama siivu parsojen päälle. Voit toki laittaa voin haluamallasi välineellä ja vaikkapa nokareina mikälin niin mielit
  5. Ruiskauta limettimehua keitoksen päälle riittävästi muttei liikaa, kyllä sä tiedät sitten seuraavalla kerralla mikä oli liikaa...
  6. Rouhaise myllystä pippuriseosta sekä suolaa koko komeuden päälle ja asettele teos uuniin johonkin keskitasolle
  7. Paahda 10 - 15 minuuttia parsojen paksuudesta riippuen, mun parsat oli sen 15 minuuttia...
Tällaisen näköisenä ne menee uuniin Tän näköistä settiä tuli uunista ulos Eikä se yhtään lörpötä eikä lötköile

Mä tykkään syödä nää näin. Pelkälleen. Ja ennenkuin blogiteksti oli julkaistu, parsat oli nautiskeltu kirjoittamisen ohessa. Nautiskelijoina allekirjoittanut ja hänen hedelmänsä, kirjoittajan taimi, joka bloggaa harvakseltaan (ja parhaillaan elämänsä toista kirjoitusta) tässä osoitteessa

Tähän vielä loppuun kuva superhelposta jälkkäristä... ohjetta en sen helppouden takia ees viitsi kirjoittaa sen kummemmin... mansikoita, vaniljakerma-rahkaa...

-M-