Maailman helpoin piparikakku

Tän kakun tekoon pääsee vähän vaatimattomasti varustellussa keittiössä. Tarvitset kulhon, jonkun jolla sekoittaa, mitta-astia ja kakkuvuoka. Tosin tää onnistuu myös pellillä leivinpaperin päällä - silloin paistolämpotila on isompi ja paistoaika on pienempi.

Kakkuun tarvitaan:

  • 2 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 175 sulatettua rasvaa
  • 200 g (t tlk) kermaviiliä
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • Mausteet: 2 tl kardemummaa, 2 tl kanelia, 1 tl inkivääriä ka 0,5 tl neilikkaa tai 3,5 tl piparkakkumausteseosta
  • Rasvaa ja korppujauhoja vuoan jauhottamiseen

 

  • Lämmitä uuni 175 asteeseen
  • Varaa kaikki ainekset esille
  • Sekoita munat ja sokeri (puuhaarukalla) keskenään
  • sekoita sulatettu rasva kananmuna-sokeriseokseen
  • Sekoita kermaviili edelliseen
  • Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin ja yhdistä aineet, sekoita taikina tasaiseksi
  • Nostele taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan
  • Paista uunin alatasolla 175 asteessa suurinpiirtein tunti

Kakku on ihan parasta jouluevästä nautittavaksi kahvipöydässä vaikka maailman helpoimman luumurahkan kanssa, jonka ohjeen löydät eilisestä blogipostauksesta. Tää ohje on idioottivarma ja maailman yksinkertaisin ja nopein. Mä en oo koskaan onnistunut ryssimään tätä kakkua.