Pitää laihduttaa ja laihduttaa ja laihduttaa!!!!

Tänään soitti sisätautipolin lääkäri Heiskanen. Keuhkot ok ja keuhkojen toiminta ok, ylävatsan ultrassa kaikki ok, vatsalaukun tähystyksessä ei löytynyt mitään, mikä estäisi tulevan lihavuusleikkauksen. Mutta. Lähete yleissairaala psykiatriaan ei ollut lähtenyt! Joten kutsua kallonkutistajalle odotellaan edelleen. Tänään lähti lähete myös ravitsemusterapeutille, jonka kanssa käydään läpi vielä elo ennen leikkausta ja leikkauksen jälkeen. Teki mieleni sanoa, että mä tiedän jo, oon lukenut aiheesta niiiiiiin paljon. Mutta ei kai se tieto vielä kertaalleen pahitteeksi ole. Tuntuu vaan sille että tää vaan venyy ja venyy... Soittoaika lääkärille on puolentoista kuukauden päästä ja silloin, jos oon päässyt psykiatrin syynistä kunnialla läpi, kirjoitellaan lähete Joensuuhun.

Lääkäri arveli, että Joensuu kehottaa vielä tiputtamaan painoa vielä jonkun tietyn prosenttimäärän. Mä oon tän päivän miettinyt sitä, että millä?? Pussikeitoille en ala ennenkuin on pakko se kuukausi ennen leikkausta. Ennemmin syön vaikka vaahdotettua vettä, jääpaloja ja buranaa henkeni pitimiksi.

Painoa pitäisi tiputtaa. Tässä tulee nyt mun mielestä ongelma... johon mun PT varmaankin osaa vastata mulle. Mun pitäisi suhteuttaa nyt oikein aerobinen liikunta, lihaskuntoharjoittelu ja syömiset. Pitää varmaan alkaa taas laskea kalorit tarkkaan... tippuiskohan se paino jollain 1400 kalorilla? En tiedä, en varmaankaan voi mennä sillai mututuntumalla vaan mun kai pitää kaivaa se vaaka siihen pöydälle ja alkaa oikeasti laskemaan kalorit (onneks on se appsi) ja suunnittelemaan etukäteen päivän syömiset. Ja pysyä niissä, koska jos mä meen sillai et en suunnittele niin jaksan tasan siihen hetkeen kun lähden töistä kotiin. Jossain siinä kohtaa murtuu se oma jaksaminen tän asian suhteen ja olen valmis antamaan periksi kaikille houkutuksille.

Nyt jos jollakin on hirvittävä halu suunnitella mulle 1400 kalorin ruokavalio (vaikka viikon safkat monipuolisesti ja edullisesti) niin otan kaiken avun vastaan.

Sitäkin tässä mietin, että onko mun järkevää aloittaa sitä pudottamista nyt vai joudunko sitten tekemään vielä kovemman työn jos nyt onnistuisinkin tiputtamaan jotain ja sit se prosentuaalinen tiputtaminen aloitetaan siitä jo tiputetusta painosta... auttakaa tämän läpikäyneet, kertokaa mulle miten toimin????